Alertă alimentară: Fructe cu pesticide, retrase din mai multe magazine din Cluj! Au ajuns la raft în luna noiembrie


Un fruct consumat frecvent în perioada sărbătorilor de iarnă a fost retras din mai multe magazine. Vorbim despre grapefruit din Turcia, rechemat pentru depășirea valorilor admise de reziduuri de pesticide. Fructele comercializate în perioada 16 noiembrie - 9 decembrie au fost retrase din magazinele Carrefour și Metro. Furnizorul a precizat şi ce pot face clienții care au cumpărat deja produse din lotul cu pricina.

Mai multe rețele de magazine retrag grapefruitul roșu importat din Turcia, din lotul 318, comercializat în perioada 16 noiembrie - 9 decembrie. Potrivit Mediafax, retragerea a fost anunțată de furnizorul Microfruits SA și de rețelele Carrefour, Metro și Anabella. Motivul rechemării este depășirea valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos Metil).

Ce pot face clienţii care au achiziționat produsul

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 16.11.2022-09.12.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să-l returneze la serviciul clienți din magazinul de la care l-au achiziționat, urmând să li se restituie contravaloarea acestuia în baza bonului fiscal.

Comentarii Facebook