Albac 21, centru al capitalei europene a spatiilor abandonata


Grupul artistic Albac 21 va transforma, sambata, 21 mai, de la ora 18.00, corpul dezafectat al cladirii de pe strada Albac, nr. 21, intr-un spatiu experimental.

"Se vor desfasura diferite activitati artistice experimentale, cum ar fi live painting, proiectii video, perfomance teatral, expozitii de fotografie, pictura, sculptura si grafica. Acest eveniment  se afla la cea de-a doua editie, iar tema propusa pentru acest an este Unsatified Space. Astfel, artistii participanti vor incerca recompunerea si reconstruirea spatiului abandonat, care nu mai are o intrebuintare economica sau sociala, dar, care poate deveni resursa pentru actul artistic", a precizat Andra Motreanu, reprezentantul grupului.

Scopul acestui proiect este ca spatiul de pe strada Albac 21 sa devina un centru de arta contemporana, urmand ca acolo sa fie organizata Bienala Ipotetica a Artistilor Independenti.

Grupul Albac 21 este alcatuit, in principal, din studenti romani si straini ai Universitatii de Arta si Design, copii care locuiesc pe strada Albac, de asemenea, este deschis tuturor celor care iubesc arta informala.

Comentarii Facebook