AJOFM Cluj, data in judecata de doua firme pentru neplata subventiilor

Doua firme din Cluj au dat judecata AJOFM pentru ca nu le-a platit subventiile pentru angajarea persoanelor de peste 45 de ani sau tineri absolventi. Cei doi agenti economici au decis sa actioneze in instanta Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, pentru a-si recupera banii.

 

In prezent, AJOFM Cluj are in total datorii de 2,4 milioane de lei la 1000 de firme.

 

La aceste sume se adauga, insa, si alte datorii. Astfel, AJOFM nu a mai platit pentru cei 14 mii de someri din Cluj contributia la CAS si CASS (Fondurile de pensii si de sanatate), asa ca cei aflati acum in somaj nu mai au asigurare medicala si vor avea o intrerupere in plata si pentru pensie.

 

Datoriile AJOFM nu se opresc aici. In prezent exista facturi pentru utilitati si servicii neachitate in valoare totala de 8 milioane de lei. Astfel, din 31 decembrie, angajatii agentiei ar putea ramane fara telefoanele mobile de serviciu, intrucat agentia a fost anuntata ca acestea vor fi taiate.

 

In ceea ce priveste datoriile la gaz, curent si telefonie fixa, AJOFM Cluj a reusit sa obtina o amanare pana in 15 ianuarie.

 

Directorul AJOFM Cluj Daniel Don a declarat pntru Stiri de Cluj ca "in aceasta situatie s-a ajuns din cauza ca nu a existat un guvern care sa aprobe rectificarea bugetara. Asa ca in momentul de fata avem datorii totale de 57 de milioane de lei".

 

 

Comentarii Facebook