Afaceristul italian ”Don” Gennaro a murit


Fostul poliţist italia, care a ocupat și funcția de vicepreşedinte al Camerei de Comerţ Cluj, Gennaro Ciancio, care de mai bine de 15 ani, locuia la Cluj-Napoca, a murit în această dimineaţă din cauza unui accident vascular. Gennaro Ciancio sau "Don Gennaro" a fost patronul unei celebrei pizzeri din centrul Clujului.

Apropiaţii acestuia susţin că în urmă cu o săptămână, Gennaro a suferit un atac vascular şi a fost operat la Clinica de Neurochirurgie. După operaţie, starea de sănătate nu s-a ameliorat, Don Gennaro decedând în cursul acestei zile la Spitalul de Recuperare din Cluj Napoca, unde era internat în stare de comă.

Gennaro Ciancio a fost poliţist în Poliţia Italiană, în cadrul unei unităţi speciale care acţiona împotriva mafiei şi a teroriştilor. "Eu am fost poliţist, subofiţer în Poliţia Italiană, unde am intrat în 1967, după ce am făcut doi ani de academie de poliţie. Am fost membru al Beretelor Albastre, unitate care avea misiuni speciale de urmărire a bandiţilor din Sardinia. Am fost împuşcat de două ori în timpul misiunilor. Am ieşit la pensie din poliţie în 1988", spunea fostul poliţist într-un interviu acordat presei din România.

Experienţa de poliţist a fost transcrisă în cartea: "Asasinarea lui Aldo Moro. Eu, Ferdinand şi Brigăzile Roşii", scrisă de Gennaro Ciancio în urmă cu câţiva ani. "Pînă la urmă nu sînt scriitor, ci mai mult un amator. Un om matur. Eu am lucrat ca poliţist şi am scris această carte după ce m-am documentat din mai multe părţi. Am cercetat actele Comisiei parlamentare despre moartea lui Aldo Moro, cu care am lucrat. La 35 de ani distanţă de la acele întîmplări, prin intermediul acestei cărţi, am început să văd lucrurile, să le înţeleg în alt fel decît în acea perioadă în care eram poliţist. Mi-am revăzut filmul vieţii din altă perspectivă. Cred că la maturitate ni se deschid ochii”, spunea Gennaro într-un alt interviu.

După ce s-a pensionat, italianul s-a retras cu familia la Cluj unde a deschis o mică afacere în domeniul industriei alimentare. "Clujul este ca a doua mea casă. Este un oraş atât de frumos încât nu m-aş duce de aici niciodată", obişnuia "Don Gennaro" să spună.




Comentarii Facebook