Miercuri 24 Aprilie

Admitere liceu 2022: Care este formula de calcul a mediei pentru admiterea la liceu


La Evaluarea Națională 2022 s-a înregistrat cel mai mare număr de elevi care au obținut medii peste 5 din ultimii 10 ani. Acest rezultat îi face pe mulți să se gândească la admiterea la liceu înainte de afișarea notelor după contestații. 

Admiterea la liceu 2022 este foarte aproape și imediat după ce și-au aflat notele de la Evaluare Națională, elevii se gândesc deja la ce școală vor merge mai departe. Și anul acesta, Admiterea liceu 2022 se face prin repartizare computerizată, iar momentul în care elevii vor afla la ce liceu au intrat este programat pentru 14 iulie.

Pentru repartizarea computerizată, compania care administrează softul de repartizare computerizată pentru admiterea la liceu a realizat, în 2017, un ghid explicativ, valabil și pentru sesiunea din acest an.

Formula de calcul a mediei pentru admiterea la liceu

Calculul mediei de admitere la liceu se face astfel:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

Unde:

  • MA = media de admitere
  • ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII
  • EN= media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a

Rezultatele la Evaluare Națională 2022

Joi, elevii care au avut Evaluarea Națională anul acesta, și-au aflat rezultatele, iar potrivit cifrelor Ministerul Educației, a fost cel ami mare procent de medii peste 5 din ultimii 10 ani, când s-a introdus sistemul de supraveghere video.

Citește și: Surse - Clujul este pe primul loc în țară după examenul de Evaluare Națională 2022

Județele cu cele mai multe medii peste 5 au fost Cluj, București și Brăilă, în timp ce codașii clasamentului sunt elevii din Teleorman.


Comentarii Facebook