ADMITERE ÎN LICEU 2014 - La ce liceu din Cluj a fost cea mai mare concurență?

 

Repartizarea computerizată în funcție de mediile de la Evaluarea Națională s-a terminat. În județul Cluj, cea mai mare concurență a fost la Colegiul Național ”Emil Racoviță”.

 

Ultima medie de admitere la acest liceu a fost 9,52, Emil Racoviță fiind pe locul 3 în țară, după Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, cu ultima medie de intrare 9,54 și de Colegiul Național ”Sfântu Sava”, cu ultima medie 9,56.

 

Pe locul nouă în țară este Liceul Teoretic ”Avram Iancu”, unde ultima medie de admitere a fost 9,25.

 

 

Situația pe specializări stă diferit. 

 

Pe primul loc este Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu, unde la specializarea Matematică-Informatică, ultima medie cu care s-a intrat a fost 9,66, în timp ce la Colegiul Național ”Emil Racoviță”, la specializarea Științele Naturii, ultima medie de la admitere a fost 9,61.

 

Tot la Racoviță, la specializarea Matematică-Informatică, ultima medie de admitere a fost 9,52.

 

Pe locul patru în top este specializarea Științele Naturii, de la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu”, unde ultima medie de admitere a fost 9,44.

 

Liceul Teoretic ”Gheorghe Șincai”, cel mai bun din județ la BAC, nu a fost atât de căutat de elevi. La specializarea Matematică-Informatică ultima medie de admitere a fost 8,98, fiind pe locul 8 în topul privind specializările.

 

Cei mai mulți elevi cu media zece la Evaluarea Națională s-au înscris la Colegiul Național Emil Racoviță.

 

 

 

Vezi AICI toate cifrele.

Comentarii Facebook