Adjunctul șefului IPJ Cluj, Constantin Ilea, numit șef la IPJ Maramureș după fuga primarului Cherecheș din țară


Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a luat o serie de măsuri după fuga din țară a primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. 

Șeful IPJ Maramureș a fost eliberat din funcție după ce primarul condamnat Cătălin Cherecheș a reușit să fugă din țară.

Potrivit MAI, s-a decis „încetarea măsurii asigurării conducerii de către ofiţerul desemnat la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi împuternicirea în funcţia de Inspector Şef a comisarului şef Constantin Ilea”.

De asemenea, Inspectoratul General al Poliţiei Române va efectua un control la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, se mai arată într-un comunicat transmis, duminică seară, de Ministerul Afacerilor Interne.

Conform sursei citate, aceste decizii au fost luate „având în vedere o serie de evenimente (…) pe liniile de muncă ale unor structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, înregistrate pe fondul desfăşurării cu superficialitate sau cu lipsă de pro-activitate a actului profesional şi managerial”.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie, a fugit din ţară, vineri, prin punctul de trecere a frontierei Petea, cu Ungaria, folosindu-se de un act de identitate al unei rude. 

Comentarii Facebook