ADIO autostop! Ce amenzi ar putea risca șoferii care iau autostopiști



Ministerul Transporturilor propune, într-un proiect de ordonanță, ca șoferii care iau autostopiști să primească amenzi de 5.000 lei.

Ministerul Transporturilor a initiat proiectul de act normativ din cauza existentei unor practici ilicite in activitatile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afecteaza in mare masura atat transportul local, cat si transportul judetean de persoane, se precizeaza in nota de fundamentare a proiectului, potrivit realitatea.net.

"Aceste practici ilicite determina efecte negative majore asupra activitatii economice a intreprinderilor autorizate, asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor incasate ca urmare a neplatii taxelor si impozitelor aferente activitatilor de transport rutier de persoane neautorizate, cat si asupra sigurantei circulatiei rutiere", se arata in documentul citat.

Propunerea a mai fost pusă în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor și în decembrie 2013, dar nu a fost aprobată până în prezent.

Comentarii Facebook