ADEVĂRUL despre incidentul ”Lovește și fugi”, de pe strada Paris. Cât de nemilos a fost Macingo

 

Victimele boxerului ALEXANDRU MACINGO au povestit tot ce s-a întâmplat în seara zilei de 5 aprilie, pe strada Paris. 

 

Cătălin C., student la Facultatea de Fizică din Cluj-Napoca, mergea liniștit pe stradă, când a fost lovit din senin cu pumul de ALEXANDRU MACINGO, care trecea pe lângă el împreună cu mai mulți tineri. ”Nu a existat niciun conflict. Au venit spre mine şi păreau paşnici. Nu am sesizat nimic. Când au ajuns la un metru de mine, acel Macingo, despre care nu știu cine este, m-a lovit direct cu pumnul în ochiul stâng. A dat cât de tare a putut. M-am dezechilibrat, dar nu am căzut. Atunci, din partea dreaptă, cineva m-a lovit din nou, în ochiul drept, şi am căzut. Am încercat să îmi apăr faţa şi capul. Am fost transportat de urgență la Clinica de Ortopedie, cu fractură la mână. Am fost operat, iar medicii mi-au montat o placă în mână. Acum, nu îmi pot folosi mâna și trebuie să mă duc în fiecare zi la pansat”, mai povestit Cătălin.

 

Un alt student se afla la câțiva metri în spate și a încercat să intervină. Paul A., masterand la Facultatea de Construcţii din Timişoara, a fost și el culcat la pământ cu o lovitură de un tânăr care semăna cu ALEXANDRU MACINGO. ”Eram foarte aproape de locul unde a fost lovit Cătălin. Erau mai mulți băieți și o fată. După ce l-au lovit pe Cătălin, am fugit spre ei, dar unul tuns mai scurt, cred că boxerul Macingo, m-a lovit şi pe mine. Am căzut şi m-am lovit la cap, am suferit o disjuncţie de umăr. Medicii mi-au imobilizat umărul”, a povestit și Paul.

 

A treia victimă s-a ales cu maximarul fracturat. Adrian B. a fost operat la Clinica de Boli Maxilo Faciale din Cluj-Napoca. Medicii i-au imobilizat maxilarul pentru o perioadă de şase săptămâni. 

 

Alte două victime au reușit să fugă de Macingo și de banda lui.

 

În ciuda acestor atacuri violente, ALEXANDRU MACINGO nu a fost reținut pentru că procurorul nu știa exact care este starea victimelor, nefiind făcute evaluările medico-legale. 

 

În realitate, la nivelul Parchetului Judecătoriei Cluj-Napoca pare a fi un vid de putere. Prim-procurorul Parchetului, Eugen Crișan, a cerut transferul la Judecătoria Turda, și așteaptă numai decretul de numire, care trebuie semnat de președintele Traian Băsescu. 

 

Unele surse judiciare susțin că vorbim despre o lispă de fermitate. Poliția l-a reținut pe ALEXANDRU MACINGO, dar procurorii au decis cercetarea lui în stare de libertate, cu interdicția de a părăsi localitatea. 

 

Coducerea Federației Române de Box a fost mult mai fermă și l-a exclus pe ALEXANDRU MACINGO din activitatea sportivă, pentru cele întâmplate pe strada Paris din Cluj-Napoca.

 

ALEXANDRU MACINGO, 16 ani, este considerat un ”Mike Tyson” al României, un sportiv foarte talentat, care a câștigat mai multe titluri naționale de box la juniori.

Comentarii Facebook