Acuzații de ”pile” și incompetență la Direcția Asistență Socială și Medicală din Primăria Cluj-Napoca


Un apel public făcut sub protecția anonimatului a fost făcut de un angajat al Direcției Asistență Socială și Medicală din Primăria Cluj-Napoca, care îi cere primarului să facă un control. 

Am ales sa va semnalam pe aceasta cale Dl. Primar câteva probleme care se petrec în Direcția Asistență Socială și Medicală. În decurs de mai puțin de un an și-au dat demisia sau au fost demiși 7 medici sau asistenți coordonatori din Serviciul cabinete medicale. Ne punem întrebarea ”De ce?”. Motivul neînțelegerii pe teme medicale sau lipsa colaborării cu conducerea Serviciului / Direcției, evident datorită faptului că cei din conducere nu sunt formați în domeniul medical.

Ba mai mult, ca o ironie ne indică și scheme de tratament, că așa i-au fost prescrise de medicul de familie. De aceea că tot vin alegerile, vă rugăm să vă gândiți să alegeți din rândul nostru colegi medici competenți care să ne conducă.

Avem medici specialiști, medici primari. Un exemplu ar fi colegii preluați de la creșe care fiind conduși de un cadru medical, au avut primite toate drepturile salariale prevăzute de lege. În timp ce la noi nu s-a întâmplat acest lucru. Ba mai mult, avem colegi cu aceeași vechime și specialitate, dar cu salarii sau număr de zile de concediu diferite. Totodată vrem să subliniem că nu suntem tratați în mod egal, ci în funcție de simpatiile șefei.

Cei care sunt promovați în funcții de coordonare nu îndeplinesc toate condițiile, dar sunt în grațiile conducerii. Aș mai aminti de un caz hazliu, dacă pot spune așa, unde la o întâlnire pe probleme stomatologice, conducerea direcției tot timpul a făcut referire la o colega care nu mai e medic coordonator și nu e medic stomatolog. Dl Primar sperăm ca veți lua în considerare cele de mai sus și veți lua o decizie bine cântărită în folosul medicii școlare. Dacă va fi nevoie vom reveni și cu liste cu semnături”, a transmis angajatul, pe aplicația primăriei My Cluj.

Conform regulamentului, acolo trebuie să fie postat și un rezultat al investigației / anchetei interne.  Direcția Asistență Socială și Medicală din cadrul primăriei Cluj-Napoca este condusă de Aurel Mocan.

Știri de Cluj a solicitat un punct de vedere din partea Primăriei Cluj-Napoca pe acest subiect. Imediat ce vom primi un răspuns, îl vom publica. 

Comentarii Facebook