Luni 8 August

Actorul Emanuel Petran este în a opta zi de greva foamei - FOTO


Fostul manager al Teatrului de păpuși PUCK, Emanuel Petran, este în a opta zi de grevă a foamei. Acesta protestează pentru că a fost schimbat din funcție în iunie 2021 și este victima unor mașinațiuni politice. 

Fostul director este vizibil slăbit de greva prin care trece, iar echipajele de Ambulanță îi monitorizează, la nevoie, starea de sănătate.

Petran susține că vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, l-a notat la evaluarea managerială din 2021 cu o notă mai mică de 9, ceea ce a atras automat demiterea lui. În 2021, Vakar Istvan spunea că ”domnul director Emanuel Petran este un director și a fost un director performant. Ideea de a spune că este depunctat este un pic deplasată. A luat cu câteva sutimi sub nota 9. Cu toții am făcut școală și știm ce înseamnă nota de aproape nouă. Nu cred că a fost nedreptățit. Problema dumnealui este că în acest caz legislația propune și prevede de a se face un concurs deschis”.

Emanuel Petran este în greva foameni din 4 mai.

Voi sta cât este nevoie și voi dormi aici cât este necesar. Nu știu cât înseamnă asta, câteva zile, sau o săptămână două, vom vedea. Dar dacă nimeni nu mă va auzi aici, voi merge la București și de acolo la Parlamentul European. Nu se mai poate, și-au bătut joc de viața mea și vreau să se simtă responsabili pentru orice mi se va întâmpla în zilele de grevă! Un om care muncește în 2022 în loc să fie răsplătit este călcat în picioare, unde ați mai văzut așa ceva?”, a transmis Emanuel Petran.

Chiar dacă nu mai este directorul Teatrului de Păpuși „Puck”, Emanuel Petran este în prezent actor și regizor la Teatrul Național, de unde a fost nevoit să își ia concediu pentru a-și putea duce planul până la capăt. „Nu vreau ca imaginea Teatrului Național să fie pătată de ceea ce fac eu. Ceea ce se întâmplă în viața mea nu are nicio legătură cu locul în care activez ca și actor, tocmai de aceea am decis să îmi iau concediu pentru a nu implica pe nimeni din teatru în povestea aceasta odioasă pe care o trăiesc”, a mai explicat acesta.

Ce revendicări are Emanuel Petran

Realizarea unei emisiuni TV de către un post de interes național, în care să existe o discuție între mine și un reprezentant al Consiliului Județean Cluj, cu documente doveditoare pe masă, discuție cu privire la începutul, evoluția și starea actuală a evenimentelor care au determinat gestul meu de a face greva foamei. Dacă în această emisiune, asistat de un jurist cu reputație nepătată, neutru din punct de vedere politic, care să confirme sau nu afirmațiile mele, demonstrez fraudele flagrante atât de la evaluare cât și de la legalizarea actului de evaluare, cer demisia de onoare a domnilor Tișe și Vakar.

Cer publicarea de urgență de către domnul Ovidiu Pecican a probelor prin care mă cataloghează în postările sale pe facebook: Prostea, Josnea, pigmeu, gogoman, muncitor necalificat, Jegspir, needucat, Dondiru, meschin, penibil, că rag ca un măgar, pitic, că dorm sub pod, slut, mârlan, mulă, bleg ca o gâză, Ipsea Șpepe, că put etc și care mi-au adus un prejudiciu de imagine incredibil, atât în rândul publicului, prietenilor, a cunoscuților cât și a instanțelor de judecată, domnia sa fiind un formator de opinie foarte cunoscut, fiind director de revistă, realizator TV, profesor universitar, scriitor și având o influență foarte mare asupra celor care îi citesc blogul, în jur de 5000 de prieteni și a clujenilor, în general. Dacă aceste probe nu există, îi cer public domnului Ovidiu Pecican să-și depună demisia de la conducerea revistei Steaua, pentru faptul că prin postările sale de o calitate și un nivel suburban, făcute fără dovezi, prin poziția pe care o deține, distruge imaginea glorioasei reviste de cultură și pune o pată de neșters asupra numelor iluștrilor săi predecesori. Un director al unei atât de prestigioase reviste nu-și poate permite să facă așa ceva.

Publicarea motivării în regim de urgență a dosarului 586/117/2019 de la Curtea de apel Cluj pentru că s-a pronunțat la data de 26.01.2022. Explicații publice asupra motivării acestuia.

Publicarea în regim de urgență a soluției în dosarele 595/2020, 596/2020 și 61/2021, conexate, de la CNCD, pentru că aceste dosare ar fi trebuit să intre in deliberare în aprilie 2021.

Explicații publice asupra modalității in care a fost motivată solutia instanței de apel din dosarul…– complet Gârbovan-Tripon, care a anulat o decizie de sancționare, intr-o speță în care 5 instanțe au constatat că este vorba de o abatere disciplinară.

Depunerea publică de către avocatul Daniel Godorogea a contractului prin care mă reprezintă în procesul intentat de către mine soților Pecican.

Explicații publice a curții de apel Cluj cu privire la „distribuirea aleatorie” a dosarelor din cadrul Curții. Cum anumite dosare ajung doar la anumite complete, complete care dau hotărâri absolut neconforme cu datele din dosar? Cum anumite dosare ajung doar la anumiți judecători care întâmplător sunt prieteni și foști colegi cu anumiți oameni politici care au interesul ca anumite dosare să fie trecute pe sub masă.

Monitorizarea prin presă a tuturor dosarelor mele aflate în justiție.

Explicații publice din partea Poliției Cluj cu privire la abuzurile pe care le-a făcut asupra mea în data de 27 septembrie, 2021, în localitatea Șoimeni, în fața a sute de oameni care erau la o sărbătoare locală, atunci când, fără să apuc să vorbesc, fără să mă opun, fără să mi se pună fiola, fără să pot să am nicio reacție de apărare, am fost încătușat, băgat în dubă și dus la Poliția Gherla.
Explicații publice din partea SRI cu privire la monitorizarea activităților și a veții mele private prin mijloace specifice serviciilor de informații. Acest lucru se întâmplă din momentul în care Amalia Pecican mi-a intentat proces de hărțuire. De către cine este făcută această monitorizare și de ce?”.

Fostul manager al Teatrului de Păpuși „Puck” va intra miercuri, 4 mai, de la ora 8:00, în greva foamei în Piața Unirii din Cluj-Napoca, pentru a protesta împotriva nedreptăților care i s-au întâmplat pe parcursul a doi ani.

Șeful Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a spus că Petran poate candida din nou pentru postul de șef al Teatrului de Păpuși

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a spus că fostul manager al Teatrului de Păpuși Cluj se poate înscrie la concurs și, dacă va avea cel mai bun proiect, va fi numit director într-un nou mandat.

Am văzut și eu în presă decizia domnului director de a apela la această modalitate de protest. Ce pot spune este că noi vom aplica legea așa cum am făcut-o la fiecare instituție de cultură. Procedura legală este foarte simplă. El a fost manager, a fost evaluat și a fost evaluat chiar bine.

În cadrul legal pe care noi îl avem trebuie să dăm drumul la un concurs de selectare a managerului la care poate să participe orice persoană își dorește, inclusiv domnul fost manager. Dacă dorește, el se poate înscrie la noul concurs pe care îl vom face.

Va fi aceeași comisie care l-a analizat pe dânsul și l-a dat câștigător acum 4 ani, deci nu se poate plânge de o comisie abuzivă. Recomandarea mea este să abordeze cu înțelepciune și calm situația. Trebuie să înțeleagă că singura modalitate procedurală pe care noi o avem la îndemână este selectarea de manager.

Să se înscrie la concurs și îl asigur că va fi unul transparent și corect, iar dacă el va avea cel mai bun proiect, va câștiga din nou și va fi numit iar director. Lucrurile sunt mai simple decât par și îl asigur că nimeni nu are niciun parti-pris față de cineva”, a declarat Alin Tișe, la emisiunea Ziua LIVE.

Cu toate acestea, nu se poate organiza un nou concurs până când nu se termină procesul prin care Petran a contestat nota primită la evaluare. 

Comentarii Facebook