Acțiune de mare amploare a pompierilor clujeni la Tetarom. Au făcut o simulare cu peste 10 autospeciale FOTO


Insttutul pentru Servicii de Urgență Cluj a efectuat un exercițiu de amploare, joi dimineața, în Parcul Industrial Tetarom.

Un exerciţiu amplu, ce a implicat e chipaje SMURD şi cele de stingere a incendiilor, din cadrul ISU Cluj, a avut loc astăzi la hala de producţie Energobit din Parcul Industrial Tetarom, din municipiul Cluj-Napoca.

”Scenariul a solicitat intervenţia echipelor specializate din ISU Cluj în cazul unui incendiu ce a avut loc la o hala de producţie de tablouri electrice din parcul industrial.

Situaţia elaborată s-a prezentat mai dificilă, deoarece a presupus un număr ridicat de victime, rezultate în urma intoxicatiei cu fum şi a unor manevre greşite de a stingere a incendiului de către personalul de pe locul de muncă, cu atribuţii în acest sens”, anunță reprezentanții ISU.

Şapte persoane au fost salvate în urma acestui scenariu, prin desfăşurarea operativă a echipajelor specializate încadrate pe:

- două autospeciale de stingere a incendiilor,

- o autospecială de intervenţii la accidente colective şi calamităţi dotată cu punct medical avansat pentru triajul victimelor,

- o autospecială pentru descarcerări grele,

- o autospecială de transport victime multiple,

- două ambulanţe SMURD de terapie intensivă mobilă,

- o autospecială medic de urgenţă şi alte autospeciale de suport logistic şi coordonare operativă.

La exerciţiu au fost implicate şi forţe şi mijloace din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Cluj şi personal de pe locul de muncă cu atribuţii în acest domeniu.

Comentarii Facebook