ACTA i-a scos pe clujeni in strada! 2.000 de oameni in mars prin Cluj-Napoca VIDEO si FOTO

 

Protestatarii anti ACTA, stransi in Piata Unirii la ora 17.00, au pornit intr-un mars prin centrul Clujului. Manifestatia s-a unit cu cea a protestatarilor obisnuiti deja din Piata Unirii, care cer demisia lui Traian Basescu de cateva saptamani.

 

Protest ACTA in Piata Unirii din Cluj-Napoca! "Eu sunt pui de dizident, vreau sa folosesc torent!" VIDEO si FOTO

 

Marsul a respectat traseul traditionat deja: Piata Unirii - Bulevardul Eroilor - Prefectura Cluj - Primaria Cluj-Napoca - Piata Lucian Blaga - Piata Unirii.

 

La protest au participat in special tineri. "In conditiile in care sa mergi la un film e tot mai scump, sa cumperi o carte la fel, mi se pare ca aceasta lege ACTA va ingradi si mai mult accesul la cultura. Stiu ca este ilegal sa iei un film de pe torent, dar, daca nu il luam, la cinema nu mergem, pentru ca nu ne permitem", a spus un clujean.

 

"Ne vom trezi ca ramanem fara internet pentru ca trimitem o poza pe email. Vor cadea YouTube, Facebook si Twitter, locuri in care imaginile si filmele circula in libertate acum. Va fi o perioada neagra, daca aceasta lege ACTA se aproba", a mai spus un clujean.

 

Protestul anti -ACTA s-a terminat la Cluj-Napoca la ora 22.00.

Comentarii Facebook