Accidente grave din Clujul anilor 1980. Apare și locul de pe Calea Turzii unde au fost ani în șir accidente teribile - FOTO


O serie de imagini cu accidente grave produse în Clujul anilor 1980 au fost postate pe un grup de Amintiri din Cluj.

Accidente rutiere grave la Cluj, din anii 1980. Ultima mare curba de pe Calea Turzii a fost, din păcate, locul mai multor accidente grave cauzate de TIR-uri in anii '80”, a relatat cel care a făcut postarea.

De fapt, pe Calea Turzii, exact în același loc accidentele au continuat și în anii 90. Atunci, pe Calea Turzii avea voie să circule TIR -urile. Coborârea era una dificilă, ceea ce punea mare presiune pe sistemul de frânare. Au fost numeroase utilaje de tonaj greu care au rămas fără frâne și au făcut prăpăd. Casa din poze a fost lovită de multe ori, astfel că nici azi nu a mai fost refăcută.

Calea Turzii, porțiunea dintre intersecția cu Observatorului și Piața Baba Novac, a fost timp de circa 30 de ani cel mai periculos drum din Cluj-Napoca. 

Anual TIR-urile rămâneau fără frâne pe coborâre și se opreau în același loc, în casa de la numărul nr 11-13.

Fotografiile realizate la un astfel de accident, din 1982, arată cât de mari puteau fi distrugerile. Camioanele rulau cu viteză, iar după intersecția cu strada Brașov nu se mai puteau redresa și intrau în imobil, dar distrugeau orice autoturism apărea în cale.

Imobilul de la nr 11-13 a fost refăcut de câteva ori, dar apoi a fost abandonat. 

Problemele cu accidentele de pe Calea Turzii au dispărut când traficul greu a fost interzis spre centrul orașului.

Un ultim accident mortal a avut loc în 2001, când un TIR a scăpat de sub control și a măturat tot ce a prins în cale.

Comentarii Facebook