Accident la Transilvania Rally! Un pilot de curse a ajuns la spital FOTO


Un accident rutier a avut loc, sâmbătă, în cadrul unei probe a Transilvania Rally, în urma căruia un pilot a ajuns la spital.

"În cadrul etapei de pe traseul Dângău a Transilvania Rally,  trei dintre echipajele noastre, care asigură intervenția rapidă în cadrul competiției, au fost alertate despre ieșirea în decor a unuia dintre autoturismele care participa la această probă", informează ISU Cluj.

Pilotul echipajului a primit asistență medicală și a fost transportat la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate. Acesta era în stare de conștiență și era cooperant.

Copilotul a fost consultat de către salvatorii SMURD însă nu a fost transportat la spital.

Pompierii au sprijinit acordarea primului ajutor calificat și au asigurat măsuri specifice pentru siguranța celor implicați în accident, precum și a salvatorilor. De asemenea, au sprijinit organizatorii pentru eliberarea carosabilului.

În urma investigațiilor medicale efectuate la Unitatea de Primire a Urgențelor Cluj Napoca a reieșit că pilotul Eugen Cărăgui nu a suferit nicio fractură și nicio leziune de organe interne. El a avut, totuși, parte de un traumatism puternic, care a dus la fisurarea unei vertebre. Va avea nevoie de o perioadă de repaus, dar se va reface fără urmări. Copilotul Robert Fus nu a suferit nicio leziune.

Vă reamintesc că, în urma unei ieșiri în decor a echipajului  cu numărul 13, Eugen Cărăgui/ Robert Fus, PS 5 Dângău 1 a fost anulată pentru a permite intrarea ambulanței pe probă. Cei doi au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj Napoca pentru investigații suplimentare.

Concurenții care nu au apucat să ia startul pe PS 5 vor primi pentru această probă timpi atribuiți de direcția cursei. De asemenea, din cauza întârzierii, PS6 Florești 2 s-a anulat și a fost parcursă în regim de etapă. Total Transilvania Rally powered by Ford Performance s-a  reluat cu o întârziere de 21 de minute, cu PS7, Dângău 2”, a explicat Andrei Huțanu, ofițer de presă Total Transilvania Rally Powered by Ford Performance.

Comentarii Facebook