Accident grav pe Horea. Șofer beat sau drogat a fugit. Polițiștii au scos armele - VIDEO / Un pasager a murit


Un accident grav de circulatie s-a produs duminică seara, pe strada Horea.

Un martor a declarat pentru Știri de Cluj că polițiștii au scos dintr-o casă de lângă Vila Alba, pe strada Emil Racoviță, două persoane și le-au încătușat. Polițiștii aveau pistoalele scoase, a spus martorul nostru.

Martorul a declarat că cele două persoane păreau drogate sau in stare de ebrietate.

Politia Cluj confirmă că au fost persoane reținute. La accidentul de pe strada Horea a fost o persoana rănită, care între timp a murit, dar din autoturismul vinovat au fugit toate persoanele. Poliția i-a urmarit pe strada Emil Racoviță. Cei doi bărbați s-au refugiat într-o casa, de unde au fost ridicați și încătușați. 

Poziția oficială a Poliției Cluj: A fost o coliziune între doua autoturisme. În urma impactului, conducătorul auto care ar fi provocat accidentul ( 21 ani, din Republica Moldova) a fugit. A fost prins în scurt timp de polițiști pe strada Racovița. A fost testat: 0,35 mg/l alcool pur un aerul expirat.

Tanarul in varsta de 21 de ani conducea autoturismul dinspre gara inspre centru, pe strada Horea. Acesta a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune frontala cu un autoturism condus din sens opus. In acest moment, conducătorul auto care circula regulamentar si doi pasageri din acelasi auto primesc ingrijiri de specialitate. Imediat dupa impact, soferul care ar fi provocat accidentul, impreuna cu pasagerul, au fugit de la fata locului, fiind depistati de politisti pe strada Racovita.

Autoturismul condus de tanarul de 21 de ani a luat foc, necesitand interventia pompierilor.

-----------

UPDATE (20.30)

ISU Cluj anunță că din mașină care circula regulamentar a murit pasagerul dreapta. "Din păcate, deși au fost efectuate manevre de resuscitare tânărului de 22 de ani, care a fost descarcerat în stare de inconștiență, corpul acestuia nu a răspuns, fiind declarat decesul de către medicii SMURD și SAJ. Manevrele au fost începute imediat de către un medic care se afla în trecere și au fost continuate mai bine de o oră de către medicii SMURD și SAJ, însă fără a putea readuce semnalele vitale pentru tânărul de 22 de ani", anunță ISU Cluj.

-------------------

UPDATE (21.00)

Persoana care a decedat are 21 de ani. Tatăl acestuia conducea masina, iar mama se afla pe scaunul din spate.

---------------------

UPDATE (luni, 10.02.2020, ora 11.00)

Situația răniților din autoturismul care circula regulamentar (n.red. părinții tânărului care a murit):

Pacient, în vârstă de 47 de ani – diagnostic: STEMI infero-posterior. Luxație sold drept cu fractură perete posterior acetabul drept cu deplasare. TCC. Escoriații mâna dreapta. Escoriații gambe bilateral. Accident rutier. S-a redus luxația de șold și a fost trimis la Institutul Inimii, pentru tratament. După rezolvarea IMA va fi preluat la Clinica de Ortopedie.

Pacientă, în vârstă de 50 de ani – diagnostic: Politraumatism prin accident rutier.TCF cu fractură de oase proprii nazale și epistaxis anterior bilateral oprit spontan.Traumatism toracic cu fracturi costale bilateral și arii de contuzie pulmonară bilateral. Fractură cominutiva cu deplasare cap femural stâng și cavitate acetabulară stânga. Fractură ramura ilio-ischio pubiană dreapta. Disjuncție simfiza pubiană. Fractură aripă sacrată bilateral. Fractură platiu tibial extern stâng și femur stâng.Fractură diafiză humerală stânga cu deplasare. În prezent, pacienta se află în Secția Clinică ATI I. Este conștientă, orientată, cu imobilizări ale fracturilor. Se va interveni chirurgical pentru fracturi”.

Răniții din autoturismul vinovat:

Șoferul care a fugit - ”Pacient, în vârstă de 21 de ani – diagnostic: TCC minor grad 0. Escoriații frontale. Contuzie radiocarpiană stângă. Contuzie toracică. Accident rutier.

Pasagerul care a fugit: Pacient, în vârstă de 20 de ani – diagnostic: TCC minor grad 0. Traumatism toracic. Traumatism mâna stângă cu fractură cominutiva metacarp ll.Traumatism picior drept. Fractură haluce drept. În prezent, este internată în Clinica de Ortopedie”.

IMG-20200209-WA0005.jpgIMG-20200209-WA0004.jpgIMG-20200209-WA0006.jpg

Comentarii Facebook