Miercuri 24 Aprilie

Accident GRAV pe Autostrada Transilvania. Microbuz răsturnat - VIDEO


UPDATE ora 12:20

La ora 11.30  a avut loc un accident rutier pe autosptrada A3, la KM32, pe sensul de mers dinspre localitatea Gilău înspre Turda, în apropierea localității Sălicea.

Este vorba de un accident rutier care a avut ca urmare răsturnarea unui microbuz cu mai mulți pasageri. La locul evenimentului intervin 2 autospeciale de descarcerare, 2 echipaje SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple și două echipaje SAJ

Cinci persoane din microbuz au primit îngrijiri medicale până în acest moment, anunță Poliția Cluj.

Din fericire nu sunt persoane care să-și fi pierdut viața ca urmare a acestui eveniment, având în vedere că accidentul a produs un impact puternic asupra vehiculului în care se aflau persoanele rănite.

Toate victimele sunt conștiente și vor fi transportate la spital.

O persoană a rămas blocată în microbuz și a fost scoasă de pompieri prin parbrizul autoutilitarei. Alte trei persoane au fost ajutate să iasă din vehicul până la sosirea echipelor de intervenție. Nu au fost alte pericole legate de acest eveniment.

-----------------------

UPDATE 17:45

Directorul medical al Spitalului Clinic Județean Cluj, conf. dr. Adela Golea, a explicat care este starea celor 5 victime din accidentul de pe A3:

În urma accidentului produs în data de 4 februarie 2019, pe autostrada A3, cinci victime au fost aduse în Unitatea de Primire a Urgențelor. 

Starea generală a pacienților: 

Pacient #1: politraumatism, traumatism cranio-cerebral, cu corp străin implantat. Pacientul se află, la momentul prezentei informări, în sala de operație. 

Pacient #2: traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial sever cu epistaxis, traumatism toraco-abdominal, fractură humerus. Pacientul a fost internat în Secția Clinică ATI I. 

Pacient #3: luxație humerus, cu plagă complexă de axilă. Urmează să se intervină chirurgical.  

Pacient #4: traumatism cranio-cerebral, traumatism toraco-abdominal, plăgi complexe. Pacientul se află în Secția Clinică Chirurgie Generală I. 

Pacient #5: traumatism cranio-cerebral, escoriații membre. Pacientul se află sub observație”, a spus Conf. dr. Adela Golea.

--------------------------------

Știrea inițială

Un accident grav de circulație s-a produs pe Autostrada Transilvania. Cinci persoane au primit îngrijiri medicale.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe sensul către Turda al autostrăzii A3 Gilău - Turda, la kilometrul 32, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un tir şi un microbuz.

În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat pe carosabil. Circulaţia rutieră este oprită.

Este vorba de un accident rutier care a avut ca urmare răsturnarea unui micorbuz cu mai mulți pasageri.

Intervin la locul evenimentului 2 autospeciale de descarcerare, 2 echipaje SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple și două echipaje SAJ”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș. Cinci persoane au primit îngrijiri medicale până în acest moment.

Evenimentul a avut loc pe autostrada A3, pe sensul de mers dinspre Gilău spre Turda, KM32, în apropierea localității Sălicea.

Din fericire nu sunt persoane care să-și fi pierdut viața ca urmare a acestui eveniment, având în vedere că accidentul a produs a generat un impact puternic asupra vehiculului în care se aflau persoanele rănite. 

Toate victimele sunt conștiente și vor fi transportate la spital. 

O persoană a rămas blocată în microbuz și a fost scoasă de pompieri prin parbrizul autoutilitarei. Alte trei persoane au fost ajutate să iasă din vehicul până la sosirea echipelor de intervenție”, mai precizează purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

Video: Info Trafic jud. Cluj

Comentarii Facebook