UPDATE Victima a decedat /Accident de muncă la cariera din Morlaca. O persoana a fost prinsa sub un versant FOTO/VIDEO


UPDATE 15:06

Pompierii au reușit să scoată trupul bărbatului blocat în cabina buldoexcavatorului, după numeroase ore de lucru. Din nefericire, victima nu prezenta semne vitale.

La data de 2 noiembrie a.c., în jurul orei 06.30, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați cu privire la producerea unui accident de muncă la o carieră de piatră din localitatea Morlaca.

În fapt, un bărbat de 50 de ani, din comuna Poieni, angajat al carierei, în timp ce opera un utilaj hidraulic, excavând material din peretele vertical al carierei, a fost surprins de o alunecare de material din perete, utilajul fiind acoperit cu pietre și nisip.

La fața locului s-a intervenit în vederea eliberării personei aflate în cabina excavatorului, iar în urma activităților de salvare, a fost constatat decesul persoanei.

În cauză cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal”, au precizat și polițiștii.

--------------------------------------

UPDATE 12.00

Pompierii încă se străduiesc să îl scoată pe muncitorul blocat în buldoexcavator.

Conform salvatorilor, muncitorul săpa la baza carierei, iar la un moment dat versantul s-a prăbușit peste utilaj. Până în acest momentm pompierii nu au reușit să stabilească contactul verbal cu persoana blocată, astfel că nu știe care este starea actuală a acesteia sau dacă mai este în viață.

Vom reveni cu amănunte...

------------------------------------

Un accident de munca a avut loc, luni dimineață, la cariera de piatra din Morlaca.

"In aceasta dimineata,In jurul orei 7.00, am fost anuntati prin apel unic 112 referitor la o persoană, aflata intr-un utilaj greu, prinsa sub un versant, in cariera Morlaca", informează ISU Cluj.

La fata locului intervine Detasamentul de Pompieri Huedin cu 2 autospeciale si un echipaj de prim ajutor, 1 ofiteri si 10 subofiteri.

In acest moment se lucreaza cu 2 buldoexcavatoare pentru a se crea acces spre cabina utilajului surpins de pietre.

Comentarii Facebook