Academia Romana, filiala Cluj, vrea sa constuiasta o cladire "monstru" intre casele de pe strada Emil Racovita. Vezi plansele


Academia Romana, filiala Cluj, intentioneaza sa construiasca o cladire "monstru" situata intre strazile Emil Racovita si Cetatii. Proiectul nu a primit avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a teritoriului si Urbanism (CTATU).

Arhitectul care a realizat proiectul a precizat ca imobilul va fi construit pe un teren pe care acum se afla acum trei cladiri, intre care si casa memoriala "Sextil Puscariu". "Academia Romana, filiala Cluj, doreste sa comaseze intr-o singura cladire toate cele sase institute si sa construiasca astfel o cladire de birouri in zona de vest a terenului, spre strada Setatii. Imobilul se va alinia la cladirile existente si va avea parter si doua etaje, urmand ca in panta foarte accentuata care exista sa amenajeze inca 5 demisoluri, unul pentru parcare si restul pentru spatii de cercetare", a declarat proiectantul.

Acesta le-a mai spus arhitectilor din cadrul CTATU ca vor fi amenajate 28 de locuri de parcare si un spatiu verde, situat intre noua cladire si vechile imobile de pe teren.

Arhitectul Adrian Iancu, membru in CTATU, a declarat ca poiectul este "inselator" si ca, in realitate, cladirea va avea part si sapte etaje. "Va rog sa recunoasteti ca in realitate demisolurile despre care vorbiti sunt etaje in toata puterea cuvantului. Dumneavoastra propuneti un P+7 si aici este o problema. Regimul de inaltime propus este covarsitor. Da imaginea de bloc", a spus Adrian Iancu. 

Primarul Sorin Apostu a declarat si el ca faca avizul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice Cluj proiectul nu are cum sa treaca. "Fiind intr-o zona de foc trebuie sa initiati o discutie cu cei de la monumente. Sa studiati impactul vizual pe care il va avea cladirea dinspre strada Racovita. Va rog sa studiati mai bine si sa discutati cu cei de la monumente", a spus Sorin Apostu.

Proiectul lansat de Academia Romana a fost amanat.

Comentarii Facebook