Viitorii poliţişti batjocoriţi de guvernul Ponta. Absolvenţii vor mai sta acasă încă 6 luni

 

Guvernul Ponta are o veste rea pentru absolvenţii şcolilor militare sau de poliţie. Ei nu vor putea fi încadraţi în sistem mai repede de 1 decembrie 2012.


În acest sens, guvernul al cărui lider este Ponta a adoptat în 27 iunie 2012, Hotărârea de Guvern 37 prin care absolvenţii şcolilor din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională nu sunt încadraţi în sistem. "Acordarea gradelor profesionale ori a gradelor militare absolvenţilor, repartizarea acestora la unităţi şi numirea în funcţii se realizează începând cu data de 1 decembrie 2012", se arată în actul normativ care a fost publicat în Monitorul Oficial, în data de 3 iulie 2012.

 

"Sunt elev la Cluj şi săptămâna trecută directorul a declarat, foarte sigur fiind pe el, că după ce susţinem examenul de absolvire, DACĂ ar fi să ne amâne, mai mult de 3 luni nu se poate pentru că ar fi o lege în acest sens. Dar uite că am susţinut şi examenul şi lucrurile decurg ca şi în cazul promoţiei 2011 care nu susţinuseră examenul în iunie şi se pare că acea "lege" nu a avut nicio relevanţă pentru mai-marii ţării. Interesant... ", a scris un elev pe forumul poliţiştilor


Prin aceeaşi ordonanţă, Guvernul Ponta le sugerează celor care vor să devină poliţişti sau militari, şi care au absolvit o şcoală de profil, să îşi caute altceva de lucru.

"În lipsa unei oferte de încadrare din partea instituţiilor pentru care s-a realizat formarea profesională, absolvenţii promoţiilor 2012 , ..., care solicită în perioada cuprinse între data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă şi data de 30 noiembrie 2012 încetarea raporturilor care decurg din calitatea de absolvenţi, avute cu instituţiile în beneficiul cărora au fost pregătiţi, sunt exoneraţi de la plata cheltuielilor prevăzute de angajamentele sau de contractele încheiate potrivit legii".


Şcolarizarea unui elev costă 10.000 de lei

Ordonanţa 37 a fost dată din cauza faptului că Guvernul Ponta nu are bani necesari pentru plata salariilor celor care ar fi trebuit să devină poliţişti sau militari. Comisarul şef Laurenţiu Stoica, comandantul Şcolii de Poliţie "Septimiu Mureşanu" din CLuj Napoca a precizat că şcolarizarea fiecărui viitor poliţist costă peste 10.000 de lei. "Promoţia 2012, numără 286 de absolvenţi", a spus comisarul şef Stoica.

Comentarii Facebook