A postat un comentariu critic la adresa Poliției, pe un site din Dej, și a fost amendat cu 1.000 de lei

 

O persoană din Dej a fost amendată cu 1.000 de lei pentru că a postat un comentariu critic la adresa Poliției, pe site -ul dejeanul.ro.

 

1000 LEI amendă a primit un cititor Dejeanul.ro care a postat pe site un comentariu critic la adresa Poliției Municipiului Dej. Pe ce bază? “În baza legii 61, fapte antisociale în spații publice”, conform procesului verbal”, a scrie pe blogul său reporterul Alex Prunean, administratorul dejeanul.ro.

 

Cititorul a plătit amenda, pentru a nu avea și alte probleme. 

 

Oricât am insistat să facem public atunci acest caz, pentru că a fost încălcat dreptul la libera exprimare, a fost făcut un abuz, persoana în cauză a refuzat, a preferat să plătească, pentru că nu își dorea probleme. Nu-l condamn. La cum funcționau treburile prin Poliția Dej, după cum v-am mai spus, problemele puteau să apară de unde te așteptai mai puțin”, a mai adăugat Alex Prunean.

 

Era vorba despre un articol cu șoferi teribilisti, iar comentariul postat pe Facebook a fost ”politistii dorm in loc sa ii prinda pe astia”.

 

În articol erau prezentate imagini cu doi șoferi din Dej care au condus haotic pe un drum județean, în timp ce din autoturisme pasagerii erau ieșiți pe geamuri.

 

Scenele au fost filmate pe drumul județean 161D, Dej - Nireș. În imagini apar două mașini, una fiind condusă de un șofer începător. Cei doi șoferi fie se întreceau, fie mergeau în paralel, ca și când drumul nu le mai ajungea. 

Comentarii Facebook