A început vaccinarea medicilor din Cluj. Nu toți sunt de acord să se vaccineze - VIDEO


Numai 65% dintre cadrele medicale din județul Cluj sunt de acord să se vaccineze anti-COVID. În total 12.500 de cadre medicale s-au înscris pe listă și se vor imuniza, dar numărul  celor care renunță la ”conspitaționism” scade pe zi ce trece. 

Etapa întâi se adresează personalului sanitar și social, din domeniul public și privat. Luni dimineața, au fost distribuite 3.565 de doze de vaccin, către cele 19 centre din județ, cu mențiunea că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și-a încheiat vaccinarea. Toate vaccinurile au ajuns pe tot județul. 

Sunt 12.500 de cadre medicale pentru această etapă. Listele sunt făcute de așa natură să se poată suplimenta pentru cei care decid ulterior să se vaccineze”, a declarat subprefectul Clujului, Irina Munteanu. 

În prima etapă intră personalul care deservește spitalele. De săptămâna viitoare intră studenții, cadre universitare care au contact cu pacientul, intră voluntarii, rezidenții, adică tot personalul care are contact cu pacientul. Inclusiv farmaciștii și stomatologii”, a declarat directorul DSP Cluj, dr. Mihai Moisescu.

Micu Bogdan, directorul medical al Spitalului Municipal din Cluj-Napoca, a spus că sunt 120 de doze de vaccin alocate unității sanitare pe care o conduce și că vor fi făcute, în medie, 40 - 50 de vaccinuri pe zi.

Este un trend care apare pe mediile de socializare. Mulți sunt sceptici, dar dacă la început am avut numai 350 înscriși pe listă, o dată cu începerea campaniei de vaccinare, văzând că nu sunt efecte adverse, zilnic trimitem un supliment de liste la DSP. Acum suntem la 468 de cadre medicale care nu vor să se vaccineze”, a spus dr. Micu Bogdan.

Situația la nivel județean diferă de la un spital la altul. Sunt unități unde jumătate din personal este de acord să se imunizeze, dar sunt și spitale unde 70% vor să se vaccineze. În total, circa 65% dintre cadrele medicale și-au dat acceptul și vor intra în faza 1 de vaccinare. 

Comentarii Facebook