A început testarea programului de Bike Sharing. Cine poate folosi bicicletele



Primarul Emil Boc a anunțat, joi, că a început faza de testare a mult așteptatului proiect de Bike Sharing, fiind puse la dispoziție deja 250 biciclete.

Astăzi începe testarea programului Bike Sharing. Sunt 250 de biciclete care au intrat în testare, sunt 20 de stații pe care se operează și scopul acestui program pilot în care sunt implicați 150 de voluntari este acela de a vedea cum funcționează, pentru a vedea ce probleme apar”, a declarat Emil Boc la Napoca FM.

Acesta a făcut și un apel la adresa tuturor participanților la trafic să încerce să conviețuiască.

În același timp, îi voi ruga pe toți participanții la trafic, șoferi, pietoni și bicicliști să aibă înțelege unii față de ceilalți, să coexistăm. Bicicliștii nu trebuie să aibă excese, pentru că din cauza acestor excese au avut loc și câteva accidente nedorite. De asemenea, pietonii trebuie să ănțeleagă că mai avem un partener pe trotuar uneori și în trafic și să îi acordăm înțelegere. Totodată, șoferii să manifeste înțelegere și responsabilitate de un nou partener de trafic. Cred că, așa cum alte orașe europene au reușit, și noi vom reuși să conviețuim și să avem bicicliști alături de noi în trafic. Bicicleta este un mod de viață pentru foarte mulți oameni și trebuie să acceptăm acest lucru și să încurajăm un transport alternativ, fie pentru a merge la serviciu sau la școală, fie pentru divertisment”, a mai spus primarul Clujului.

Totuși, singurii care vor putea folosi bicicletele în perioada de testare sunt cei 150 de voluntari, care au fost instruiți și au primit cardurile prin care pot lua bicicletele.

După faza de testări, programul va fi disponibil și publicului larg, iar regulamentul de utilizare a bicicletelor este deja disponibil pe site-ul Primăriei.

De asemenea, programul este gratuit timp de o oră, iar dacă ați luat o bicicletă și ați depășit limita de o oră veți fi penalizat.

Comentarii Facebook