A fost amendat! Bombardierul care a călcat în picioare un monument public din Cluj-Napoca a fost depistat - FOTO


Poliția s-a autosesizat după materialul publicat de Știri de Cluj, în care un tânăr dansa pe placheta de bronz din Turnul Pompierilor, ce prezintă harta municipiului Cluj-Napoca. 

Tânărul s-a urcat în picioare pe platforma care susține respectiva plachetă și s-a filmat în timp ce dansa pe manele.

Ca urmare a imaginilor video apărute în spațiul online în care se prezintă gestul unui bărbat, ce dansa pe o plachetă a municipiului Cluj-Napoca, montată în Turnul Pompierilor, Sectia 1 Politie Cluj-Napoca s-a sesizat din oficiu la data de 19 octombrie a.c., iar la data de 20 octombrie a.c., în urma verificărilor efectuate, s-a luat măsura sancționării contravenționale a unui tânăr, de 20 de ani, pentru încălcarea prevederilor art. 2 punctul 1 din Legea 61/1991R, cu amenda în valoare de 200 de lei.”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj. 

Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, prevede la art. 2.1 sancțiune contravențională pentru ”săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”.

Vedeți aici VIDEO.

Imaginile postate de acest tânăr pe TikTok ne-au fost semnalate de un cititor cu spirit civic, căruia îi mulțumim. Dacă sunteți martorii unor scene similare și doriți să se ia măsuri, ne puteți scrie pe Whatsapp (0722804093), pe Facebook, pe email: office@stirideclujcom sau pe rubrica Trimite o știre!

Comentarii Facebook