A făcut 16 ore cu trenul de la București la Cluj. La final, a fost singurul din tren care a făcut plângere pentru restituirea banilor

 

Un blogger a povestit calvarul trăit într-un tren CFR, cu care a parcurs distanța București - Cluj-Napoca în 16 ore. 

 

Ioan Ivan Bobal recunoaște că și-a propus să nu mai circule cu CFR -ul cât trăiește, dar din motive obiective a fost constrâns să își cumpere acum un bilet. ”Ca orice motociclist, atunci cand afara chiar nu mai este vreme de motor iar masina nu ti-ai reparat-o pentru ca nu te asteptai sa nu ai timp, te uiti dupa alternative.

 

Alternativa mea a fost tot timpul trenul sau autobuzul, desi, autogarile nu prea m-au vazut la fata. Ca tot romanul, mergi pe ”sigur” adica mergi cu trenul”, și-a început Bobal relatarea pe blogul său, recunoscând că nu știa nimi despre avertizarea de cod galben.

 

La 13:30 pleaca trenul intr-un final cu un bonus de 20 de minute intarziere din start… Ajungem in Predeal dupa ceva vreme unde suntem informati ca: “Au cazut niste arbori peste linie si vom astepta cca 1h sau 1h 30 de minute” Ca si cum, sa cada niste arbori peste linia ferata ar fi ceva normal! 2h mai tarziu, doamna controlor ne informeaza ca va mai dura 1h jumatate din care s-au facut inca 1h jumatate. In total am stat in gara din Predeal 5h! Dupa 5h intr-un final plecam spre Brasov dar ghici ce?! Ramane linia de inalta tensiune fara curent! Asa ni s-a spus. Pai in zona de munte, nu trebuia sa fie o locomotiva cu motor diesel si una electrica in acelasi timp pentru astfel de situatii?

 

Trecem peste faptul ca am facut deci 9 ore Bucuresti Nord – Brasov… Plecam intr-un final spre Cluj unde ajungem la ora 4:40 dimineata daca nu ma inseala memoria. In total, cca 16 ore in care am parcurs 471 de km pe linia ferata, asta inseamna 29,4 km/h in 2013! ”trecem peste” si constat cu stupoare ca dintre toti calatorii cu care am coborat dupa 16 ore din tren, am fost singurul care s-a dus la ghiseul de informatii pentru a completa in scris o plangere prin care imi cer restituirea banilor pentru biletul de calatorie. Altii prefera sa injure sau sa injoseasca personalul care nu are nici o treaba cu conducerea, in loc sa mearga sa ceara explicatii/solutii de la conducere. Doamna de la informatii a si ramas mirata ca am fost singurul calator care a mers sa faca acest lucru… Probabil asta este problema generala in Romania, toti vorbesc, toti se plang dar nimeni nu face ceva practic”, a scris Ioan Ivan Bobal pe blogul său, ivobobal.ro.

 

Surpriza mai mare a venit când a citit regulamentul de pe pagina oficiala CFR Calatori, privind despăgubirile: ”Aceste despăgubiri se acordă în prezent numai pentru serviciile internaţionale de transport, pentru întârziere la destinaţie de minim 60 de minute ……. Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate de întârziere şi vă mulţumim pentru înţelegere.” Adica restituirea banilor pe biletul de calatorie in Romania nu se aplica?! In cazul acesta aveam 2 variante, din moment ce nu este scris da sau ba, insemna ca eu am dreptul sa-mi cer banii inapoi, iar ei au dreptul sa nu-mi dea nimic. In lege nu este specificat! Deci hai sa ne jucam…

 

 

Foto: ivobobal.ro

Comentarii Facebook