Duminica 28 Aprilie

A adus pe lume o fetiță la Clinica Ginecologie 1 din Cluj și a fost impresionată de medicii de acolo: „Nu am dat niciun leu nimănui/Mi-au pus și muzică”


O mămică care a născut la Clinica Ginecologie 1, din Cluj, a decis să-și împărtășească povestea cu alte femei care vor să nască la un spital de stat. Femeia spune că moașa, medicul și rezidenta care au asistat la naștere s-au purtat impecabil. Nașterea a fost ușoară, iar sala de nașteri era pregătită și curată.

Iulia Canta și-a relatat „experiența superbă a nașterii”, după cum menționează chiar ea, portalului totuldespremame.ro. Femeia a avut parte de grijă după modelul clinicelor din Occident și a adus pe lume o frumusețe de fetiță de 3,800 grame.

„Am născut la Cluj, la Clinica Ginecologie 1, supranumită și iadul ginecologilor, și totul a decurs bine. Visasem cu câteva săptămâni înainte că totul va fi bine, nașterea ușoară, bebe sănătos, și așa s-a întâmplat! La ora 02:00, s-au rupt membranele, nu am intrat în panică, am făcut un duș prelungit și m-am îmbrăcat lejer. Voiam să mai dorm, dar contracțiile se intensificau, iar intervalul era tot mai scurt.

La ora 05:00, băteam la ușa camerei de urgență. Am fost preluată în scurt timp. În clinică era liniște, personalul dormea, dar s-au trezit și mi-au făcut internarea, examenul ecografic, examenul local, tot. Au constatat că deja aveam 2-3 cm dilatație a colului. O infirmieră drăguță m-a dus la etaj, nu mi-a dat voie să car nimic, mi-a zâmbit. Mi-au explicat că mă vor duce direct în sala de nașteri, iar acolo totul era pregătit, curat.

Mi s-a explicat tot ce urmează să se întâmple. În scurt timp, mi-au montat și cateterul pt peridurală, la cerere, iar după 1 oră și jumătate în care am adormit puțin și mi-am încărcat bateriile, am început să simt din nou contracțiile. Eram dilatată 9 cm. Moașa a stat în permanență cu mine, a monitorizat bătăile fetale și dilatația colului. Era o femeie foarte caldă și răbdătoare, la fiecare pas mi-a explicat cum să respir și cum să împing, astfel totul a mers repede și în condiții de siguranță.

O rezidentă superbă mi-a pus comprese reci pe frunte, m-a ținut de mână și m-a asigurat că suntem pe drumul cel bun. A venit și momentul nașterii propriu-zise, cred că a durat aproximativ 15 minute. Medicul a încercat să-mi distragă atenția în momentele de vârf. Un om calm și relaxat, cu simțul umorului, care mi-a transmis și mie starea lui. S-a comportat foarte frumos, deși nu era cel care îmi urmărise sarcina (eram sigură că așa se va întâmpla și nu aveam niciun stres, medicii de gardă sunt aceeași care urmăresc sarcinile a mii de gravide, bineînțeles că nu pot fi la spital de fiecare dată când pacientele lor nasc, ar însemna să nu mai plece aproape deloc acasă).

Mi-au făcut și mult temuta epiziotomie, pe care nici nu am simțit-o. După ce mi-am văzut frumusețea de fetiță de 3,800 gr, a urmat sutura epiziotomiei. Am simțit atunci puțin disconfort, dar, pentru a mă relaxa, la cererea mea au pus muzică și în 10 minute am fost gata. M-am dus în salon veselă, pe picioarele mele, nu îmi venea să cred că sunt proaspăt mămică, la prima naștere, și totul a decurs atât de bine, fiind într-o clinică de stat. Vă spun sincer, nu am dat niciun leu nimănui. Mulțumesc întregii echipe, datorită lor am avut o experiență a nașterii superbă și noi suntem bine și sănătoase!”, a relatat clujeanca pentru sursa citată.

Comentarii Facebook