7.000 de absolventi clujeni de clasa a XII-a incep luni probele scrise ale bacalaureatului

Circa 7.000 de absolventi de clasa a XII-a din judetul Cluj incep luni probele scrise ale examenului de bacalaureat.

 

Prima proba este cea de limba si literatura romana scris. Potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei, accesul elivilor in centrele de examinare se va face pe baza actelor de identitate intre orele 7.30-8.30. Proba se desfasoara in 630 de centre la nivel national, fiind inscrisi 217.227 de candidati.


"Candidatii pot parasi centrul de examen cel mai devreme dupa o ora si jumatate de la distribuirea subiectelor. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor pentru fiecare candidat", se arata in comunicatul Ministerului.


Examenul continua marti cu proba de limba materna, iar in 30 iunie si 2 iulie se vor desfasura proba obligatorie a profilului si proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.

 

Afisarea rezultatelor se va face duminica, 4 iulie, in aceeasi zi, intre orele 16.00 si 20.00, vor putea fi depuse contestatiile. Solutionarea acestora este prevazuta in perioada 6 - 7 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 8 iulie.


Examenul de bacalaureat este promovat de candidatii care au obtinut cel putin nota 5 la fiecare proba si are media generala minimum 6. Pentru candidatii care obtin media generala 5,99, aceasta se rotunjeşte la 6.

Comentarii Facebook