60 de polițiști din Cluj, cercetați pentru că au furat cu NERUȘINARE banii de pe voucherele de vacanță


60 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj sunt cercetați pentru că au falsificat și înșelat bugetul de stat cu voucherele de vacanță. 

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj are calitatea de persoană vătămată în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, care ”vizează infracțiuni de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu privire la decontul unor servicii turistice acordate cadrelor Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, conform prevederilor OUG 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene”.

Sunt cercetate 60 de persoane din cadrul Inspectoratului.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj acordă sprijin anchetei demarate de către unitatea de parchet, în vederea clarificării situației de fapt și deservirii intereselor justiției.

Polițiștii prinși cu mâța-n sac au operat după o schemă folosită și în alte județe de bugetarii care au primit voucher de vacanță. Au apelat la diverse persoane care dețin hoteluri și și-au vândut practic tichetele de vacanță cu 60 - 70% din valoarea lor. 

Cel care le-a cumpărat a falsificat actele de cazare și au decontat voucherele ca și când ar fi fost folosite.

Cei din Cluj au apelat la hoteluri din Florești, Huedin și Baciu, pentru a-și vinde voucherele. 

Comentarii Facebook