Miercuri 24 Aprilie

6 motive pentru care angajatorii îți aruncă CV-ul. Vezi aici care sunt acestea


Nu toate nterviurile pentru un post de muncă merg așa cum ai plănuit, de multe ori se poate întâmpla ca potențialul angajator să-ți arunce, pur și simplu, CV-ul la gunoi.

Iată aici 6 motive pentru care angajatorii nu sunt interesați de CV-ul tău.


Vede greşeli de ortografie sau erori gramaticale în CV.

 

Niciun angajator nu îţi mai acordă o şansă dacă descoperă scăpări elementare în textul trimis de tine. Recrutorul îşi spune: "Dacă e neglijent într-un lucru atât de important pentru cariera lui, cum va fi oare la job? Am încă 300 de CV-uri de unde să aleg un om cu aceeaşi experienţă, dar mult mai atent";

Aspectul CV-ului tău este un kitch total.

 

Lipsa unui aspect unitar al documentului, cu mai multe stiluri de scriere, sublinieri ciudate, fonturi artistice etc îl va face pe angajator să scape rapid de CV-ul tău, arată specialiştii în resurse umane. "Nu poate fi un profesionist unul care a trimis un astfel de CV, oare ce impresie va face clienţilor la prima întâlnire de afaceri?", gândeşte recrutorul.

Foloseşti glumiţe, motto-uri sau vorbe de duh.

 

Ţinuta unui CV trebuie să fie cât mai "office", în cazul în care nu candidezi pentru o poziţie creativă sau în domeniul divertismentului. Încercarea exagerată de a-i da pe spate pe angajatori se traduce în mintea omului cu exclamaţia: "Cât de dus cu pluta trebuie să fie ăsta?!"

Laşi în CV clişee şi expresii goale de conţinut.

 

Expresiile goale ca "am acceptat provocarea..." sau "îmi doresc dezvoltarea permanentă a carierei..." vor transmite angajatorilor semnalul că eşti genul copy-paste. "Dacă nu a reuşit să îşi gândească singur CV-ul, va reuşi oare să vină cu soluţii inovative la serviciu?" se va întreba specialistul HR.

Ai o fotografie nepotrivită sau o adresă ciudată de e-mail.

 

Angajatorul îţi va trata CV-ul cu un zâmbet, după care tot la coş îi va da drumul, dacă vede că adresa ta de mail este de genul vulpita_69@yahoo.ro sau ursuletul_roz@gmail.com. O fotografie de pe plajă sau cu un cățel în brațe va avea același efect asupra recrutorului.

Ai un CV prea lung.

 

Dacă treci cu CV-ul dincolo de 2 pagini și inşiri toate diplomele, concursurile, micile stagii de training sau de practică pe care le-ai parcurs, pentru angajator mesajul va fi: "Nu are o gndire sintetică, nu e capabil să vadă esenţialul şi să se concentreze pe ce e important".


 

 

Sursa: realitatea.net


Comentarii Facebook