6.000 de euro pentru un Cluj mai curat si mai sanatos

 

Proiectul pilot "Apel catre Captain Planet" se va desfasura pe o perioada de 6 luni si doreste sa aduca o schimbare pozitiva in spatiile de joaca dedicate copiilor. 6.000 de euro este suma totala a proiectului finantat de UE.  

"Proiectul a pornit de la starea alarmanta in care se afla parcurile de joaca din Cluj-Napoca. Problema este si din partea comunitatii. Daca este sa dam o privire in mare, vedem de la tot pasul coji de seminte si excremnte de animale, ceea ce nu este normal. Ele nu ar trebui sa existe. Ar trebui sa nu mai avem mentalitatea "asa este la noi", ar trebui sa facem ceva in privinta asta, iar acest proiect incearca sa vina in ajutorul oamenilor si a comunitatii clujene", a declarat presedintele si membrul fondator, Raluca Gheorghes.

De asemenea, pentru dezvoltarea proiectului, initiatorii spun ca atat activitatea parintilor cat si a copiilor va fi una bazata pe actiuni de voluntariat. "Vor fi implicati atat parintii copiilor din gradinite, bunicii acestora si bineinteles copiii. Vom organiza anumite seminarii si actiuni pentru a reusi sa-i motivam pe copii sa participe ca volutari, fara sa-i obligam. Trebuie sa stie ca voluntariatul este optional", a mai declarat Raluca Gheorghes.

Proiectul este derulat in parteneriat cu Primaria Cluj, care va lua legatura pentru buna desfasurare a proiectului atat cu Politia Locala, cat si cu anumite firme de salubritate pentru amplasarea cosurilor de gunoi in apropierea gradinitelor si a parcurilor. 

 

Articol de Anca Baciu

 

Comentarii Facebook