44 de copii au primit prima impartasanie din partea episcopului Florentin Crihalmeanu VEZI FOTO


44 de copii din Parohia "Andrei Muresanu" si de la scolile din centrul Clujului, au primit, duminica, 29 mai, prima impartasanie din partea PS Florentin Crihalmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla.

Evenimentul a avut loc in Capela "Sfantul Iosif" din Piata Cipariu. "In dimineata insorita de duminica, copiii au mers in procesiune de la Catedrala 'Schimbarea la Fata' pana la Catedrala in constructie din Piata Cipariu, insotiti de Episcop, preoti si credinciosi - intre care familiile celor mici, dar si catehetele care le-au indrumat pasii in pregatirea aceastui moment minunat", precizeaza reprezentantii Episcopiei de Cluj-Gherla.

"Astazi, acesti copilasi ai nostri, vor primi sfanta luminare: luminarea in credinta si lumina lui Isus care va ramane intreaga viata in sufletele lor. Ei vor primi si hrana sufleteasca, hrana care le ofera garantia vietii vesnice, Painea vietii, Trupul si Sangele lui Hristos. O spune Isus: Eu sunt painea vietii. Cine mananca din painea aceasta viu va fi in veci. Iar painea pe care Eu o voi da pentru viata lumii este trupul Meu. (In 6, 48.51)", a spus PS Florentin Crihalmeanu, in timpul predicii.

Copiii au primit diplome de amintire de la Prima Impartasanie, precum si mici cadouri oferite de Episcopie, continand si carti de rugaciune si cateheza, au facut fotografii si s-au bucurat impreuna la Agapa fraterna oferita de organizatori.   

In traditia Bisericii, copiii ajunsi la varsta de 6–7 ani, dupa ce isi insusesc principalele adevaruri de credinta primesc aceste sacramente, devenind membri activi ai Bisericii.

Comentarii Facebook