50 de angajati de la Turism Ariesul SA Turda sunt trimisi in somaj de Craciun

53 de angajati ai bazei de tratamant apartinand Turism Ariesul SA Turda vor fi trimisi in somaj pana la sfarsitul anului. Este vorba mai ales de oameni angajati pe perioada determinata si carora le expira contractele.



Societatea de turism din Turda isi inchide portile peste iarna, deoarece fara biletele de tratament finantate din bugetul Ministerului Muncii, activitatea este aproape inexistenta. Singurii care vin la baile sarate de la Turda sunt batranii, dar acestia nu isi permit sa achite biletele fara ajutor de la bugetul de stat.

 

Angajatii bazei spun ca lucrurile se repeta in fiecare si ca nu e un lucru bun sa se trezeasca de Craciun cu bani mult mai putini. "Avem nevoie de bani mai multi iarna, sunt cheltuieli mai mari si cu intretinerea si iarasi suntem fara bani pana in luna februarie - martie, cine stie pana cand", a spus unul dintre angajatii bazei care nu a dorit sa ii fie divulgata identitatea.

 

Purtatorul de cuvant al AJOFM Cluj, Anamaria Chiciudean, a declarat pentru Stiri de Cluj ca "s-a primit o notificare pentru cele 53 de persoane carora le expira contractele si care vor fi trecute in somaj, conform prevederilor legale. Multi dintre acestia au fost angajati in urma cu 6 luni in timp ce primeau indemnizatia de somaj. Dosarul le-a fost suspendat la acea data, iar acum vor fi preluati in baza acelui dosar".

 

Societatea a anuntat si ITM-ul cu privire la concedierea colectiva. Directorul ITM Cluj, Emilian Rosca, a declarat pentru Stiri de Cluj ca incetarea contractelor individuale de munca a avut loc cu data de 15 decembrie si ca in momentul de fata societatea SC Turism Ariesul Turda mai are doar 6 paznici angajati.

 

Baza de tratament din Turda dispune de 130 de locuri si poate trata pentru diverse afectiuni, de la cele reumatice la cele respiratorii, circa 500 de persoane pe luna.

Comentarii Facebook