Miercuri 24 Aprilie

300 de morminte maghiare din cimitirul central vor fi incluse pe lista monumentelor istorice si restaurate


300 de morminte maghiare din cimitirul central vor fi incluse pe lista monumentelor istorice, a anuntat ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

Aceste morminte apartin unor personalitati ale culturii maghiare si urmeaza sa fie protejate si conservate de catre primaria Cluj Napoca.

"Am primit o lista cu 300 de morminte din Cimitirul Central de la Fundaţia 'Hazsongard' din Cluj Napoca privind includerea lor pe lista monumentelor istorice. Sper ca, pana la sfarsitul anului, se va trece la avizarea lor in Comisia Zonala a Monumentelor Istorice si apoi in Comisia Nationala. Este vorba despre morminte maghiare si am propus primarului Sorin Apostu extinderea acesteia cu toate mormintele care merita clasate pe lista monumentelor istorice", a declarat Kelemen Hunor.

Mormintele ar urma sa fie refacute din banii municipalitatii, care se va ocupa si de intretinerea lor ca de orice alte monumente.

Cimitirul Central din Cluj-Napoca a fost infiintat in secolul XVI, are o suprafata de 14 hectare si numara peste 60.000 de morminte.

Comentarii Facebook