3 lucruri pentru care ar trebui să fiți dispus să plătiți mai mult


Când ar trebui să investiți și când trebuie să economisiți, când vine vorba de articole pe care le folosiți acasă? Cât de des intenționați să utilizați un produs și cât de eficient este produsul respectiv poate influența dacă merită să vă cheltuiți banii sau nu.

Mâncare și băutură

La fel ca și îmbrăcămintea, prețul anumitor tipuri de alimente și băuturi nu reflectă adesea calitatea găsită în interior. Să folosim cafeaua ca un exemplu. Există diferite calități ale cafelei, iar unii oameni vor plăti cu bucurie mai mult pentru capsule de cafea Dolce Gusto pe care le consideră a fi făcute din boabe de cafea provenite dintr-o singură locație și produse folosind forța de muncă sustenabilă. Dar se dovedește că mulți oameni nu pot gusta diferența dintre o cafea de lux la un preț ridicat și cafeaua de la o marcă de cafea obișnuită. 

O altă categorie comestibilă în care nu are întotdeauna sens să mergeți cu opțiunea mai scumpă este alcoolul.  Vinul este un exemplu evident, dar vodca, o băutură limpede, fără miros, este chiar mai bună. Dacă intrați într-un magazin de băuturi spirtoase, probabil că veți găsi rânduri și rânduri de sticle de vodcă, de la mai puțin de 15 RON pe sticlă până la peste 500 RON pe sticlă. Să ignorăm opțiunile aromate și să le privim pe cele simple.

V-ar fi greu să faceți diferența dintre o sticlă de vodcă de 25 RON și o sticlă de vodcă de 250 RON. Bloomberg a raportat că, în degustările efectuate de Beverage Testing Institute din Chicago, două mărci mai ieftine (Svedka și Wodka) au obținut scoruri mai mari decât mărcile care percep mai mult de 50 USD pe sticlă.

Când vine vorba de mâncare și băutură, un preț mai mare nu este asociat doar cu o calitate superioară. Oamenii tind să asocieze etichete de preț mai mari cu opțiuni mai sănătoase. Este adevărat că opțiunile alimentare mai sănătoase tind să coste mai mult dar, potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal, alimentele mai sănătoase costă cu doar 1,50 USD mai mult pe zi.

Cumpărarea de legume și fructe ar putea duce la o factură mai mare la cumpărături decât cumpărarea de mâncăruri procesate, dar acele alimente mai ieftine tind să contribuie mai mult la probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea și diabetul. Și costul tratamentului problemelor cronice de sănătate poate fi uluitor.

Este mai bine să plătiți mai mult pentru alimente întregi, cum ar fi fructele și legumele, cerealele  integrale, ouăle și carnea slabă, decât să economisiți bani la casă cumpărând o mulțime de articole procesate.

Produse cosmetice și de îngrijire personală

Când cheltuiți 100 RON pe un ruj față de 10 RON, plătiți pentru ingrediente mai bune și o formulare mai bună? Răspunsul este da și nu. În timp ce rujurile mai scumpe și alte tipuri de produse cosmetice au adesea mai mulți pigmenți - adică mai multă culoare - restul ingredientelor sunt, de obicei, aceleași ca și produsele cosmetice mai puțin costisitoare.

Același lucru este adesea adevărat și pentru produsele de îngrijire a pielii, cu excepția celor care se eliberează pe bază de rețetă. Dacă aveți de-a face cu acnee severă sau aveți riduri care nu răspund la produsele eliberate fără prescripție medicală, s-ar putea să merite să discutați cu medicul dumneavoastră și să plătiți pentru o alternativă mai costisitoare. Aceste produse au adesea concentrații mai mari de ingrediente active, cum ar fi retinolul, și pot face mai mult pentru pielea dvs. decât orice ai găsi pe raft la o farmacie sau la un magazin.

Mobilă

Dacă cheltuiți mai mult sau mai puțin pe mobilier se reduce la stadiul vieții dvs. și la cât de mult veți folosi mobilierul. Dacă tocmai ați cumpărat o casă și intenționați să rămâneți acolo mulți ani, este logic să vă concentrați asupra calității și nu prețului. Dar dacă abia v-ați mutat singur sau trebuie să vă mutați în mod regulat pentru slujba dvs. sau pentru școală, vă recomandăm să vă abțineți de la cheltuirea unei cantități considerabile de bani pe mobilier.

Mutatul este dificil pentru toată lumea și include orice mobilier pe care l-ați putea transporta dintr-un loc în altul. Nu doriți să cheltuiți mai mult pe o canapea sau o masă, doar pentru a fi deteriorate în timpul unei mutări.

Comentarii Facebook