Miercuri 24 Aprilie

2 posturi din 220 cerute au fost deblocate pentru școlile din Cluj. Fostul șef al Inspectoratului Școlar, PDL -ista Anca Hodorogea, a primit unul ”pe MERIT

 

Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj i-au fost alocate într-un an numai 2 posturi, în condițiile în care necesarul este de 220. Fostul șef al Inspectoratului Școlar, PDL -ista Anca Hodorogea, a primit unul pe merit.

 

Valentin Cuibus, noul șef al ISJ Cluj, a explicat că, în acest moment, numărul inspectorilor școlari este foarte mic. ”Avem o singură inspectoare pe primar și o singură inspectoare pe pre-primar. Avem o singură pe învățământul special unde avem 900 de cadre. Avem inspector cu jumătate de normă, care jumătate de normă este la școală și jumătate de normă este inspector”, a spus inspectorul general școlar Cluj, Valentin Cuibus, care a precizat că din cele 220 de posturi solicitate a primit numai două. 

 

Întrebat de realizatoarea emisiunii Știri de Cluj LIVE, Delia Cărbune, dacă, în ciuda lipsei de posturi, fostul șef al Inspectoratului, pedelista Anca Hodorogea, a primit un post, Cuibus a spus că: ”Doamna Anca Hodorogea a primit o normă întreagă. Deci eu am considera, deci eu am rezolvat o suplimentare a unui post. Am recunoscut întotdeauna și mi se pare corect ca un inspector general sau general adjunct, care a acumulat o experiență foarte mare într-un an de zile, care are niște competențe dobândite, să i se găsească o soluție ca să își folosească aceste competențe. Eu am considerat normal ca să rezolvăm problema și am rezolvat un post. Nu mă întrebați cum că nu vă spun. 

 

De asemenea, una dintre domanele inspector general adjunct (n.red. Marinela Marc) este directoare la un liceu, pentru că mi se pare normal să se găsească niște soluții mai apoape de competențele pe care le-au dobândit. Unii au fost împotrivă, unii au sărit în sus de ce am făcut chestia asta. Eu cred că este corect așa”, a declarat Valentin Cuibus.

 

S-a creat un post pentru a se rezolva problema ei, în momentul în care a plecat din funcția de inspector general. Și acum ar face la fel, pentru că eu chiar cred că e normal să se întâmple așa. Sunt lucruri în folosul învățământului”, a spus Valentin Cuibus.  

 

Vezi AICI întrega emisiune Știri de Cluj LIVE!

Comentarii Facebook