100 de jurnalisti, actori si artisti au protestat la Cluj. Mitingul a fost impotriva modului de plata a drepturilor de autor - VIDEO si FOTO

 

Jurnalistii au iesit in strada la Cluj pentru a protesta fata de modul umilitor in care se face colectarea drepturilor de autor. Ziaristii au fost sprijiniti de actorii de la Teatrul National si artistii de la Opera Cluj.

 

Cei 100 de protestatari s-au strans in fata Teatrului National din Cluj, in jurul orei 12.00. Ei au afisat doua bannere cu mesajele: "Ati adus Romania in infern, in hotie, minciuna, coruptie, ruina, dezastru si rusinare" si "TaXXXe de la Base". 

 

Mitingul a pornit la ora 12.30 si in fruntea coloanei de jurnalisti, actori, solisti de la Opera si scriitori a stat un ziarist cu o teapa cu varf "portocaliu". Intre cei care au marsaluit a fost si deputatul PD-L Mircia Giurgiu, care a declarat ca el participa in calitate de sustinator. "Guvernul Boc a promis ca intr-o saptamna va rezolva situatia si va face ca plata contributiilor sa fie mult simplificata", a spus deputatul.

 

Presedintele Asociatei Profesionistilor din Presa Cluj (APPC), jurnalistul Adrian Popa, a declarat ca protestul nu este impotriva platii contributiilor, ci a modului in care plata este facuta.

 

"Cerem decenta si sa nu mai fim umiliti, purtati pe la ghisee in fiecare luna, obligati sa stam la cozi pentru a depune declaratii. Vrem sa fim tratati cum se cuvine", a declarat Popa.

 

Jurnalistii au pornit de la Teatrul National Cluj pe traseul Bulevardul Eroilor, Piata Unirii, inapoi pe Bulevardul Eroilor cu oprire la Prefectura, unde a fost lasat un memoriu adresat Guvernului.

 

Comentarii Facebook