10 motive pentru a nu fuma în timpul sarcinii


Fumatul este nociv pentru sănătatea organismului nostru, dar renunțarea la acest obicei poate fi destul de grea, chiar și cu ajutorul produselor farmaceutice. Problema se agravează însă atunci când vine vorba despre fumatul în timpul sarcinii.

Iată care sunt riscurile la care sunt supuse atât mamele, cât și copii:

Ce risca bebelusul tau?

1. Greutate mica la nastere – acest risc este aproape dublu la mamicile care sunt fumatoare fata de cele care nu fumeaza. Fumatul incetineste dezvoltarea fetala si creste riscul de nastere prematura.

2. Prematuritate – copiii nascuti inainte de saptamana 37 de sarcina sunt considerati prematuri si necesita supraveghere de specialitate.

3. Sindromul mortii subite – cauza acestui sindrom nu este cunoscuta, insa greutatea scazuta la nastere reprezinta un factor de risc.

4. Malformatii congenitale – ce conduc la dificultati in alimentare si vorbire: Cheiloschizis (buza de iepure) sau Chailopalatoschizis (gura de lup).

5. Bebelusul tau prezinta un risc crescut de a dezvolta afectiuni respiratorii (pneumonii, astm bronsic, bronsite) mai ales daca vei continua sa fumezi si dupa nastere

6. Tulburari precum autismul si ADHD (deficit de atenţie, hiperactivitate si impulsivitate).

Citește mai multe pe depici.ro

Comentarii Facebook