"Scoala Altfel" la Institutul Francez din Cluj


In cadrul proiectului "Scoala altfel", initiat de Ministerului Educatiei, Institutul Francez organizeaza un program de educatie in domeniul filmului si al dezvoltarii durabile pentru copii si adolescenti.

Astfel, in perioada 2-5 aprilie, la cinema Marasti si la cinema Victoria va rula seria de mini-documentare "Diminetile lumii". Aceasta este o serie de mini-documentare pentru copii intre 7 si 10 ani, care ne invita sa ne cufundam in universul copiilor din intreaga lume, si in special din tarile francofone, pentru a-i urmari, de la trezire si pana la sosirea lor la scoala. Aceasta intalnire este o nemaipomenita fereastra deschisa catre lume si diversitatea sa. Filmele fac parte din proiectul Astra Film Junior On Tour si sunt dublate in limba romana. si-au anuntat deja participarea peste 570 de copii.

Program:

Cinema Marasti - 3 si 4 aprilie, ora 10.00 - 10.45
Cinema Victoria - 2 si 5 aprilie, ora 10.00 - 10.45

Vladimir Leon: atelier si proiectii

Invitatul special al acestei saptamani este regizorul francez Vladimir Leon. El realizeaza in special filme documentare despre istorie in relatia sa intima cu prezentul, ca in Nissim dit Max (2003), o evocare a comunismului prin intermediul portretului propriului sau tata. Prezent in Romania, el va anima ateliere pentru elevi la Dej si Baia Mare si se va intalni cu publicul clujean in data de 4 aprilie la Cinema Victoria si in 5 aprilie la Cinema Marasti.

Programul filmelor lui Vladimir Leon:

Cinema Victoria

4 aprilie ora 20.00 • Le Brahmane de Komintern in seria Documentarul de miercuri, in prezenta realizatorului

Cinema Marasti • intrare libera

5 aprilie ora 20.00 • Adieu la rue des radiateurs + prezentarea proiectului realizat cu elevii
7 aprilie ora 11.00 • Nissim dit Max
7 aprilie 17.00 • Le Brahmane de Komintern
8 aprilie ora 11.00 • Le Brahmane de Komintern
8 aprilie ora 17.00 • Nissim dit Max

Filmele sunt subtitrate in limba romana.
 
De asemenea, mediateca Institutului Francez va primi pe tot parcursul saptamanii "Scoala Altfel" vizita a peste 400 de elevi de la mai multe scoli si licee din Cluj-Napoca, Reghin, Alba-Iulia, Turda, Ludus si Beclean.

Elevii vor avea ocazia sa descopere comorile mediatecii: peste 15000 de carti, o vasta colectie de benzi desenate, 1000 de filme si peste 2000 de CD-uri, precum si materiale dedicate special tinerilor. in plus, vor avea ocazia sa vada expozitia organizata cu ocazia Saptamanii dezvoltarii durabile, intitulata "A hrani omenirea, miza secolului".

Comentarii Facebook