Miercuri 24 Aprilie

"Lumina Sfanta" de la Ierusalim a ajuns la Cluj cu intarziere din cauza conditiilor atmosferice FOTO

 

"Lumina Sfanta" trebuia sa ajunga pe Aeroportul International Cluj-Napoca, sambata seara, la ora 20:30, potrivit reprezentantilor Mitropoliei, insa din cauza conditiilor meteo, a intarziat mai bine de 2 ore si jumatate.

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, "Lumina Sfanta" a ajuns mai tarziu la credinciosii ce o asteptau la Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, dar si la cei din localitatile apropiate.

Avionul urma sa mearga la Suceava, dar zborul a fost redirectionat spre Aeroportul din Iasi. "Din nou prin grija celor interesati sa aduca poporului roman o bucurie deosebita de Sfintele Pasti, in aceasta seara, in Aeroportul din Cluj asteptam sosirea avionului care aduce lumina de la Ierusalim. Este un fapt astronomic ce se intampla acolo si inainte de toate este credinta poporului care asteapta cu multa evlavie. Chiar daca Lumina va ajunge dupa ora 12:00, tot bine-venita este. Asta este o surpriza. La fel este si la Ierusalim. Nici acolo nu vine "Lumina Sfanta" la aceeasi ora", a spus Preasfintitul Vasile Somesanul.

In ceea ce priveste numarul credinciosilor "cred ca, asa cu aproximatie, va fi undeva in jur de 7.000", a mai adaugat PS Vasile Somesan, in jurul orei 21.45, pe Aeroportul International Cluj-Napoca.

"Lumina Sfanta" a fost intampinata la Aeroport de reprezentantii Mitropoliei Clujului, care au oficiat si o scurta slujba, dupa care lumina a fost dusa credinciosilor care o asteptau in Piata Avram Iancu.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook