"Cianuratii" de la Rosia Montana, "otravesc" zilnic e-mail -urile romanilor cu mesaje de tip spam


Dupa fiecare declaratie mai optimista din partea autoritatilor romane, adresele de e-mail ale sute de mii romani sunt bombardate cu mesaje de sustinere a proiectului de minerit de la Rosia Montana.

Chiar daca sunt interesati sau nu de acest subiect care incita spiritele, sute de mii de romani sunt prinsi fara voia lor in acesta uriasa tevatura. In fiecare dimineata, printre e-mail -urile utile se strecoara cateva zeci de mesaje ale unor primari din zona Muntilor Apuseni, care te anunta cat de tare se bucura ei ca proiectul de minerit a primit unda verde de la autoritati.

Printre edilii bucurosi se mai strecoara cativa profesori universitari, asociatii de pensionari, ori fundatii ale unor fosti mineri din diferite zone.

Razboiul contra acestor spam-uri este unul pierdut de la bun inceput, sustin specialistii contactati de StirideCluj.ro, deoarece aceste e-mail -uri de tip spam sunt generate de un program de calculator. "Daca cineva alege optiunea de a se dezabona de la aceste tipuri de mesaje, calculatorul vede ca acea adresa de mail este utilizata si drept urmare, in scurt timp, genereaza alte cinci mesaje. Si tot asa. Daca te dezabonezi de cinci ori, e-mail -urile fiind trimise de la aceea adresa, calculatorul va genera 25 de mesaje. Si tot asa pana innebuniti", spune un specialist in programare.

E-mail urile generate de un server platit de Rosia Montana Gold Corporation

Luni, 22 august 2011, presedintele Traian Basescu a declarat la postul public de televiziune, TVR, ca doreste ca proiectul de la Rosia Montana sa prinda viata pentru a salva rezerva de aur a Romaniei. "Am discutat cu ministrul Mediului, statul roman are o redeventa de 4%. 20% ni se cuvin prin prezenta Regiei Deva, o renegociere ne-ar aduce ceva mai mult.(...) Dand drumul la exploatare marim rezerva de aur, dar cream si locuri de munca. Trebuie sa iesim din iluzia ca vor veni investitorii sa ne creeze locuri de munca", a spus Basescu.

A doua zi, marti, e-mail urile "cianurate" Pro Rosia Montana au inceput sa sparga adresele romanilor: "Primarul din Rosia Montana, Eugen Furdui, se bucura de proiect". "Primarul din Sohodol, Sorin Corches saluta declaratia presedintelui Traian Basescu". "Locuitorii din Campeni saluta decizia domnului Presedinte Traian Basescu". "Doctorul Andrei Jurca saluta sustinerea presedintelui tarii ne aduce multa speranta ca proiectul Rosia Montana va prinde viata".

Un clujean care a semnalat situatia a precizat ca doua zile, marti si miercuri, a primit 21 de mailuri din partea unor entitati de stat sau private care salutau declaratia lui Basescu. "Cianuratii mi-au poluat e-mailul cu mesaje de sustinere a proiectului. Nu reusesc sa mai scap de ei", ne-a scris Florin Farcas.

Un studiu mai atent asupra acestor mailuri releva faptul ca acestea provin de pe serverul "sustinemrosiamontana.ro". Acest server este cel mai probabil finantat de compania Rosia Montana Gold Corporation, pentru Grupul de Sustinere a Proiectului Rosia Montana, format din organizatii, institutii si persoane care au inteles ca proiectul minier aduce beneficii economice, sociale si culturale atat la nivel local cat si national.

Comentarii Facebook