Zeci de comercianți amendați pentru apă îmbuteliată periculoasă! Președintele InfoCons: „Ne putem trezi cu tot felul de boli!”


Apă îmbuteliată periculoasă a fost găsită pe rafturile magazinelor din România. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a amendat zeci de comercianți pentru că țineau baxurile de apă plată sau apă minerală direct în soare sau în temperaturi foarte ridicate.

Din păcate transferul dintre ambalaj și produs este foarte frecvent la temperaturi foarte înalte. Dar nu doar apa, ci și guma de mestecat, dacă o lăsăm în mașină în pachetele acelea de plastic, tot felul de produse alimentare lăsate în mașină, unde crește temperatura la 70-80 de grade, trebuie să fim mai atenți și mai responsabili. 

Însă, de cealaltă parte, când mergem să cumpărăm dintr-un magazin, aceasta trebuie ținută la temperatura pe care o dă producătorul. Dacă ne uităm pe eticheta produselor de apă minerală, sucuri carbogazoase, acolo au instrucțiuni de utilizare din punct de vedere al păstrării și depozitării. Cred că acest lucru, doar de a face profit, indiferent de ceea ce se întâmplă, cred că ar trebui mult mai tare sancționat și nu numai prin sancțiuni contravenționale, ci și prin suspendarea activității și ridicarea autorizației de funcționare a magazinului”, a explicat Sorin Mierlea, președintele InfoCons, Asociație Națională pentru Protecția Consumatorilor, la Antena 3. 

Apa îmbuteliată în PET-uri de plastic și ținută în căldură devine periculoasă pentru consum. 

Când luăm o apă minerală care nu a fost păstrată conform și o bea un copil sau un minor, după aceea ne putem trezi cu tot felul de boli. Să nu uităm că suntem pe primul loc la nivelul Uniunii Europene la toate tipurile de cancer, pe toate grupele de vârstă, boli cardiovasculare, accidente cerebrale și obezitate infantilă. Și așa facem un efort, când de cele mai multe ori avem chiar la chiuvetă apă potabilă. Trebuie să începem să ne punem acest semn de întrebare, dacă pe perioada caniculei sau a verii cumpărăm apă îmbuteliată, să citim neapărat eticheta cu modul de depozitare al produsului și să fim atenți de unde o cumpărăm. Pentru că, din păcate, în goana aceasta după profit, avem agenți economici care aproape își bat joc de consumatori”, a mai spus Sorin Mierlea. 

Comentarii Facebook