Duminica 28 Aprilie

Val de viroze în Cluj! Au fost înregistrate peste 1600 de cazuri în ultima săptămână


Numărul cazurilor de viroză, gripă și pneumonii a crescut la Cluj.

În judeţ au fost înregistrate, în ultima săptămână, 1.645 de cazuri de viroze respiratorii, dintre care 132 au avut nevoie de internare în spital, arată date Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Cele mai multe cazuri de viroze au fost înregistrate la copii, iar dintre aceştia, pe primul loc, cu 404 cazuri, este grupa de vârstă 2-4 ani.

În judeţul Cluj au fost înregistrate şi 149 de cazuri de gripă, dintre care 36 au avut nevoie de internare. De asemenea, au fost raportate 380 de cazuri de pneumonii, boală care a provocat decesul unei persoane din categoria 50-64 de ani.

Experții menționează că, la nivel național nu este vorba despre o epidemie de gripă, cazurile fiind mai puține decât anul trecut. Aceștia îndeamnă cetățenii să să meargă la camera de gardă doar dacă au temperatură peste 39 de grade.

”Atenție! În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment. Datele ne arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii și gripă este cu aproximativ 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut. Recomandăm prezentarea la camera de gardă sau la unitățile de primiri urgențe DOAR dacă temperatura depășește 39 de grade și există comorbidități. În cazurile ușoare sau medii, contactați medicul de familie pentru recomandări și izolați-vă la domiciliu”, anunță Ministerul Sănătății.

Comentarii Facebook