Vaccinarea antigripală va fi gratuită pentru întreaga populației, a anunțat Ministerul Sănătății


Ministrul Vlad Voiculescu a aprobat extinderea campaniei de vaccinare antigripală anuală gratuită a Ministerului Sănătății pentru toți cetățenii, fără a mai exista o prioritizare la vaccinare impusă de grupele de risc, anunță ministerul într-un comunicat de presă.

Vaccinarea antigripală gratuită

Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue și în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esențială. Riscurile de co-infecție COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat științific. Extindem vaccinarea antigripală pentru toate categoriile de populație”, a declarat Vlad Voiculescu.

Până acum, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a Ministerului Sănătății erau imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, precum și gravide, conform recomandărilor OMS și ECDC.

Ministerul Sănătății reamintește populației că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și recomandă celor care doresc vaccinul să îl solicite gratuit medicilor de familie.

De asemenea, măsurile de igienă personală sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii: spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos.

Comentarii Facebook