Un profesor universitar din Cluj a explicat sub ce condiții pot unele alimente să devină cancerigene. Cum se evită acest lucru


Unele alimente, precum cartofii sau pâinea pot să devină toxice pentru organism, dacă sunt gătite incorect. Dacă acestea sunt lăsate la cuptor pentru mult timp sau prăjite prea mult, pe suprafața lor se poate forma Acrilamida, o substanță chimică cancerigenă, informează Dr. Dan C. Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare la USAMV Cluj. 

,,Acrilamida reprezintă o substanță chimică cancerigenă ce se formează în procesul de gătire la temperaturi ridicate a alimentelor bogate în amidon, cum ar fi pâinea și cartofii, atunci când acestea încep să capete o culoare maro închis.

Pentru a minimiza conținutul de acrilamidă, se recomandă gătirea alimentelor până când acestea obțin o nuanță mai deschisă și acceptabilă, evitând expunerea lor prelungită la temperaturi extrem de ridicate care pot favoriza formarea acestei substanțe nocive.”, a explicat profesorul, potrivit Antena3.ro.


Comentarii Facebook