UMF Cluj organizează în luna mai simularea examenului de admitere pentru anul 2023. Află informațiile esențiale pentru a participa


Tinerii care vor să dea în acest an la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj pot participa în 27 mai 2023 la un examen de simulare a admiterii. 

Te pregătești pentru admitere? Universitatea noastră organizează și în acest an cursuri de pregătire şi simularea examenului de admitere. Simularea examenului de admitere va avea loc onsite, în data de 27 mai 2023!”, anunță cei de la UMF Cluj.

Înscrierile la acest examen de simulare vor avea loc în perioada 6 martie - 7 aprilie 2023. Începând din 6 martie, pe site-ul UMF Cluj va fi disponibil online formularul de înscriere.

Când au loc cursurile de pregătire?

Cursurile de pregătire pentru programele de studiu Medicină, Medicină Dentară și Farmacie vor avea loc în zilele 29 aprilie 2023, 6 mai 2023, 13 mai 2023, 20 mai 2023, pe platforma online.

Cursurile de pregătire pentru programele de studiu Asistență Medicală Generală, Radiologie și Imagistică, Balneofiziokinetoterapie și Recuperare, Tehnică Dentară și Nutriție și Dietetică vor avea loc în zilele 13 mai 2023 și 20 mai 2023, pe platforma online.

Mai multe detalii pot fi găsite AICI. 

Absolvenții de la UMF Cluj, cei mai buni din țară la REZIDENȚIAT! 

Absolvenții UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca au obținut și în 2022 rezultate deosebite la concursul național de rezidențiat. În urma analizării datelor primite de la Ministerul Sănătății privind rezultatele obținute de candidații la examenul național de intrare în rezidențiat din 20 noiembrie 2022, absolvenții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca au obținut rezultate foarte bune, atât la rata de promovare, cât și la nivel de punctaje. Citește AICI mai multe detalii.

Procente candidați promovați - absolvenți ai promoției 2022

  • Medicină: 98,35%
  • Medicină dentară: 93,54%
  • Farmacie: 89,13%

Procente candidați promovați - absolvenți din promoțiile anterioare

  • Medicină: 75,55%
  • Medicină dentară: 69,84%
  • Farmacie: 92,99%

UMF ”Iuliu Hațieganu” este cea mai bună universitate de medicină din România

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se situează pe locul al doilea în topul universităților din România și este singura universitate de medicină și farmacie din țară listată printre cele mai performante 1.000 de universități din lume, în clasamentul World University Rankings 2023, realizat de Times Higher Education (THE). 

În clasamentul dat publicității astăzi, 12 octombrie 2022, sunt incluse 20 de universități din România, dintre care patru sunt din Cluj-Napoca: Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Dintre cele 20 universități românești prezente în top, doar două se află printre primele 1.000 de instituții de învățământ superior din lume: Academia de Studii Economice București, locul 501-600 la nivel mondial, respectiv locul întâi la nivel național și Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, clasată pe locul 801-1000 la nivel mondial, respectiv locul al doilea la nivel național. În clasamentul pe anul 2022, au fost prezente 16 universități din România. Citiți AICI mai multe detalii.

Foto: Viața medicală

Comentarii Facebook