Suntem salvați: S-a inventat aerul comestibil


Cercetătorii finlandezi au inventat ”aerul comestibil”, pornind de la o proteină dintr-un amestec inedit de dioxid de carbon, apă și electricitate, ideală, spun ei, pentru o dietă sustenabilă în viitor.

Produsul va fi lansată sub eticheta de "mâncare din aer". Produsul este sub formă de pudră uscată, dar nu se va consuma aşa. 

Proteina, rezultată în urma unui proces de fermentare complet natural, are o textură asemănătoare cu cea a fainii de grâu, urmând a intra în componenţa diferitelor produse alimentare.

Am început cercetările cu ani în urmă la institutul nostru de cercetare. Practic, ceea ce facem se numește "fermentarea gazului" și e similar cu metoda prin care se face vinul. Consumă hidrogen și dioxid de carbon, iar hidrogenul îl facem cu electricitatea din apă și dioxidul de carbon îl luăm din aer sau folosim emisii sustenabile”, explică producătorii.  Pudra va putea fi făcută oriunde în lume și este de 10 ori mai ieftină decât producţia de proteină animală.

Producția nu este poluantă și nu trebuie să depindem de vreme sau de sistemele de irigație. Pudra este bogată în fier și vitamine, și săracă în grăsimi, ideală pentru diete vegane sau vegetariene.

Proteina imită textura suculentă şi gustul cărnii. Poate fi şi o alternativă pentru consumul de lactate. Astfel, micul dejun ar putea conţine brânză vegană pe baza de proteină din aer, dar şi înghețată, iaurt și lapte rezultate în urma acestui proces de fermentare inedit, scrie Antena3.ro.

Comentarii Facebook