Joi 1 Decembrie

S-a scurtat perioada de izolare pentru bolnavii COVID. Cât trebuie să stai acasă dacă te infectezi


Perioada de izolare pentru pacienții infectați COVID scade. Potrivit unui ordin emis de Ministerul Sănătății, persoanele nevaccinate și cele trecute prin boală de mai mult de 90 de zile vor sta în carantină 7 zile, iar cele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 90 de zile doar 5 zile.

  • Pacienții asimptomatici vor fi izolați la domiciliu și monitorizați prin medicul de familie pentru o perioadă de 7 zile, pentru persoanele nevaccinate și pentru cele trecute prin boală de mai mult de 90 de zile, respectiv 5 zile, pentru cele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 90 de zile.
  • Pacienții simptomatici vor fi evaluați clinic de către medicul de familie și, după caz, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare.
  • Pacienții fără factori de risc care au manifestări clinice ușoare de COVID-19, care nu necesită oxigenoterapie, vor fi izolați la domiciliu pentru o perioadă de 7 zile, pentru persoanele nevaccinate, și 5 zile, pentru cele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 90 de zile, și tratați și monitorizați la domiciliu prin intermediul medicului de familie.
  • Pacienții fără factori de risc care au manifestări clinice medii de COVID-19, care nu necesită oxigenoterapie, vor fi izolați la domiciliu pentru o perioadă de 7 zile, pentru persoanele nevaccinate și pentru cele trecute prin boală de mai mult de 90 de zile, respectiv pentru o perioadă de 5 zile, pentru cele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 90 de zile, și vor fi monitorizați la domiciliu prin intermediul medicului de familie”, se arată în ordinul de ministru, citat de  Digi24.

Comentarii Facebook