Românii, printre cei mai mari consumatori de sucuri din Europa! Medic: ,,Vorbim despre un cocktail de aditivi și coloranți”


Românii se află în top 10, în clasamentul european la consumul de băuturi răcoritoare.

Sucurile sunt extrem de populare în țara noastră, România ocupând locul 7 în acest top, cu un volum de peste 3,7 miliarde de litri, arată datele asocia­ţiei europene care reprezintă producătorii din industrie.

Medicii avertizează însă că aceste băuturi sunt extrem de nocive pentru sănătatea noastră, numindu-le adevărate ,,bombe chimice”.

,,Este bine că am interzis energizantele, chiar dacă există mari semne de întrebare. Cu toate acestea, există și alte produse, care sunt adevărate bombe chimice pentru sănătatea noastră.

Aceste sucuri au cantități mari de zahăr, stau în sticle de plastic care au durată mică de utilizare. Vorbim despre un cocktail de aditivi și coloranți și nu putem ști care sunt efectele cumulative”, a precizat dr. Tudor Ciuhodaru, potrivit Adevărul.ro.

Mai mult, medicii avertizează că aceste sucuri cresc riscul de obezitate, gastrită și probleme dentare.

„Se spune că a crescut numărul de cancer la tineri. Ar trebui să ne gândim la toate aceste nenorociri vândute sub formă de produse alimentare. Dozele lor sunt cele recomandate, dar amestecul poate fi o bombă, care să aibă o veritabilă reacție în lanț.

Vorbim despre riscul de apariție a obezității, a diabetului. Totodată, apare gastrita, apar probleme ale dinților. Totodată, nici tulburările  neuro-endocrine nu sunt de neglijat.”, a adăugat medicul.


Comentarii Facebook