Duminica 28 Aprilie

România primește o donație de echipamente de laborator din partea Republicii Coreea. Vor fi folosite și la Cluj


Coreea va dona româniei echipamente medicale pentru laborator în valoare de aproape 4 milioane de dolari. Echipamentele vor fi utilizate utilizate pentru modernizarea laboratoarelor Institutului Naţional de Sănătate Publică, și a centrelor aparținând de instituție. 

Dispozitivele vor permite studiul mai amănunțit al substanțelor chimice şi microorganismelor din apă, alimente și cosmetice, și vor ajuta în procesul de diagnosticare epidemiologică. De asemenea, se va înfiinţa primul laborator de tutun din România, la București. Echipamentele vor fi distribuite și filialelor Institutului Naţional de Sănătate Publică, în orașe precum Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Târgu-Mureş, Galaţi şi Craiova. 

"Pentru Institutul Naţional de Sănătate Publică cea mai generoasă donaţie de-a lungul istoriei sale. Această donaţie constă în 81 de echipamente de laborator în valoare totală de aproape patru milioane de dolari. (...) Echipamentele donate vor fi utilizate în scopul modernizării laboratoarelor de sănătate publică de mediu şi cele de diagnostic epidemiologic, contribuind în acest fel la supravegherea sănătăţii populaţiei în raport cu mediul, dar şi la supravegherea bolilor transmisibile. (...) Prin echipamentele care vor ajunge în laboratoarele de mediu vom extinde şi perfecţiona determinarea privind substanţele chimice, dar şi microorganismelor din apă, alimente, cosmetice", a declarat Directorul general al Institutului Naţional de Sănătate Publică, Simona Pârvu.


Comentarii Facebook