Profesorul Leon Dănăilă explică de ce este important somnul


Neurochirurgul Leon Dănăilă, invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului „ALTCEVA”, a explicat ce se întâmplă cu creierul uman atunci când intervin visele.

Somnul este vital pentru viață și fără el indivizii nu pot funcționa, dar sfaturile primite de la Leon Dănăilă sunt foarte importante. Acesta a spus că aranjamentele, circuitele, activitățile sunt întâmplate atunci când persoana respectă orele minime de somn din 24 de ore. Conform explicației lui Leon Dănăilă, în cazul în care, pentru câteva zile, un individ nu doarme, acesta nu se simte bine. Creierul nu mai face aranjamente în timpul viselor.

Visele sunt necesare. Sunt niște aranjamente pe care creierul le face în timpul nopții. De asta spun că somnul este foarte important pentru individul respectiv. Dacă un individ este privat de somn o perioadă de câteva zile, nu se simte bine. El își aranjează, în timpul viselor, unele activități, circuite, memoria este pusă la nivelul hipocampului, dar memoria de scurtă durată. Memoria de lungă durată este transmisă la cortexul cerebral. Amintirile din copilărie persistă atâta timp, dar altele… parcă ai necaz că nu poți să ții minte niște lucruri recente. Sunt importante, se cunoaște puțin din activitatea asta a creierului, dar este necesară. Pe urmă, este creierul inconștient și subconștientul cerebral.

Adrian Artene: Există vise premonitorii? Mintea ne poate avertiza, la un moment dat, în timpul somnului, prin aceste vise premonitorii?

Leon Dănăilă: Visele sunt altceva, nu avertizează. Clasifică anumite activități cerebrale, dar nu pot avertiza. Sau nu s-au făcut descoperiri, în timpul somnului, care să fie foarte evidente”.

Comentarii Facebook